Därför censurerade SVT sitt eget inslag om vinter-OS i Peking 2022: “ville inte stöta sig med kinesiska myndigheter”

| 12 mars, 2021

“För ett par veckor sedan intervjuades jag av SVT Sport på temat om en eventuell bojkott av vinter-OS i Peking nästa år. Inslaget sändes i söndags, och innehöll även intervjuer med kulturminister Amanda Lind samt SVT:s egen korrespondent i Peking.

När innehållet sedan lades upp på SVT Play, så var alla mina kommentarer samt några av kulturministerns kommentarer bortplockade. Efter att ha kontaktat flera personer på SVT Sport, kan jag nu avslöja att detta beror på självcensur för att inte stöta sig med kinesiska myndigheter, efter påbud högre upp inom SVT:s organisation.”

inbejing.se


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.