Henrik Jönsson i GP: Har bilden av migrationen något med verkligheten att göra?

| 13 mars, 2021
Henrik Jönsson

Det är angeläget att skilja mellan migration och migrationspolitik.

”Det här är ingen pipa” skrev den surrealistiske konstnären René Magritte under den pipa han 1929 avbildat i målningen “Bildernas bedrägeri”. Målningen ansågs på sin tid vara mycket kontroversiell, och illustrerar skillnaden mellan representation och verklighet.

Det fruktansvärda våldsdådet i Vetlanda har gett upphov till både rädsla och starka politiska reaktioner – vilka huvudsakligen är rotade i polariserade föreställningar om vad våldsdådet representerar. Å ena sidan tas dådet som intäkt för att koppla samman migration och våld, å andra sidan betonar Sveriges statsminister i en presskonferens att dådet inte har någonting alls att göra med just migration…”

Henrik Jönsson

Läs i GP


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.