Jack Nilsson: Detta avskyvärda och oförlåtliga dåd påminner mig om viskleken

| 13 mars, 2021

Som ni minns så mördades den franska läraren Samuel Paty i oktober förra året där 18-årige Abdoullakh Anzorov valde att hugga huvudet av honom på öppen gata en bit från skolan för att hämnas profeten som förolämpats under en lektion. 

Det var så historian löd i alla fall. 

Nu i dagarna framkom det nya uppgifter från bland annat BBC, The Guardian och Frankrikes regionala dagstidning Le Parisien om att det var lögner från en 13-årig elev som inte ens befann sig i klassrummet eller överhuvudtaget på skolans område då hon var avstängd. Det påstods bland annat att hon hade uttryckt sin oenighet med Samuel kring detta under flera lektioner och att han bara hade avbrutit henne gång på gång. Den unga tjejen var angelägen om att förhindra sin far från att upptäcka att hon blivit avstängd så hon tillsammans med några andra elever hittade på en historia. 

Strax därpå startade hennes far en hatkampanj på Facebook där han fördömde Paty och krävde att han skulle sparkas från skolan, att han diskriminerade muslimska elever, hade spridit pornografi och att han var islamofob. Ryktesspridningen nådde den radikaliserade invandrarkillen som tog sig till skolan, betalade två elever för att identifiera Samuel och när han lämnade arbetet så halshöggs han och fick sedan sitt avhuggna huvud postat på sociala medier där killen – självklart – var så stolt över vad han gjort. 

Detta avskyvärda och oförlåtliga dåd påminner mig om viskleken.

Jack Nilsson på Facebook


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.