Johan Westerholm: Post Corona: Pensionsskulden består – och ökar

| 13 mars, 2021
Free picture from Pixabay

Även om stödpaketen till Sveriges kommuner och regioner duggar tätt kvarstår ett problem som växer i skuggan av Corona. Pensionsskulden. Redan innan Corona-krisen slog till var detta en tilltagande huvudvärk och den har inte blivit bättre med den osäkerhet som Sverige står inför i form av hur kommunernas ekonomi kommer utvecklas post-corona.

I dagens situation med Corona-krisen och de olika stödpaketen är det svårt, hart omöjligt att sia något om framtiden. Dels hur arbetsmarknaden kommer te sig, dels vilka delar av arbetsmarknaden som kommer utvecklas och vilka som kommer försvinna. Men en sak kommer bestå. Pensionsskulden. Där statens åtagande på sikt kan öka som på steroider när allt fler hamnar i situationer där livsinkomster minskar och kommunernas skattebas försämras…

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.