1 400 utredningar av misstänkt hedersförtryck – men det finns ett mörkertalet

| 14 mars, 2021
Bilder från polisens förundersökning i bussmordet i Kiruna. Foto: Polisen.

“Det kan handla om allt från klädsel till vem du träffar – och kan leda till våld och död. Enligt färska siffror som SVT Nyheter tagit del av har 1 400 ärenden hittills fått Polismyndighetens särskilda hedersmarkering. Men mörkertalet är stort.

En pappa i norra Sverige attackerar sin son med en kniv – för att han vill upprätta sin familjs heder. En annan pappa döms, tillsammans med sina två söner, för mord på Reza Hoseini i Kiruna. I Skåne dömer tingsrätten en man till åtta års fängelse för det hedersrelaterade skräckvälde han utsatt sin familj för.

De flesta hedersrelaterade brotten får inte den uppmärksamheten.”

Läs i Svt


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.