Ulf Kristersson (M): Löfven leder en inkompetent och handlingsförlamad regering – ta ansvar för vaccinet, brottsligheten och jobben

Först haveriet med testningen och Coronakommissionens hårda kritik mot regeringens strategi i pandemin. Nu haveriet med vaccinationerna.

Men också brottsligheten, utanförskapet och arbetslösheten: När Stefan Löfven personligen tar täten i Socialdemokraternas väl dokumenterade smutskastningsstrategi är syftet uppenbart för alla. Han vill slippa tala om de stora problemen i Sverige och sina egna politiska misslyckanden. Det är kanske Socialdemokraternas enda möjliga väg inför valet. Men väljarna ser det och jag är övertygad om att de inte kommer att acceptera det.

Igår kom beskedet att Sverige går miste om ytterligare 3,3 miljoner vaccindoser de kommande månaderna. Ingen vet om det stannar där eller bara blir värre och värre. Det går nästan inte att ta in vidden av det beskedet. Regeringen har en enda uppgift i vaccinationen – att se till att vaccinet kommer till Sverige. Men månaderna går, och planer och mål spricker. Människors hälsa äventyras, den nödvändiga återhämtningen för Sveriges hårt pressade företag undergrävs. Vaccinet är ljuset i tunneln, det enda positiva tecknet i hela coronapandemin. Men Stefan Löfven leder en inkompetent och handlingsförlamad regering, han styr inte riket. Han och hans ministrar duckar för intervjuer och debatter. Det som återstår är hätska utfall mot andra i sociala medier. Det är beklämmande.

I skuggan av pandemin fortsätter Sveriges övriga stora samhällsproblem att fördjupas och förvärras. Sedan 2014 – när Stefan Löfven tillträdde – har dödskjutningarna ökat med mer än 50 procent. Bara de senaste fyra åren har fler än 150 personer dödats i över 1 100 skjutningar. Nya skjutningar och sprängningar nästan dagligen. Polisen och forskare konstaterar att den utveckling som Sverige har haft under senare år saknar motsvarighet i andra länder. Det finns 5 000 medlemmar i kriminella nätverk i utsatta områden ”som är beredda att skjuta andra”. Hela rättsstaten undermineras när vittnen systematiskt hotas till tystnad.

Till det kommer det stora misslyckandet med jobben. ”Utvärdera mig på jobben” sa Stefan Löfven inför valet 2014 när han lovade EU:s lägsta arbetslöshet till 2020. Men istället för EU:s lägsta arbetslöshet har Sverige rasat till EU:s bottennivå. Från Stefan Löfvens tillträde som statsminister till pandemins utbrott för ett år sedan utvecklades den svenska arbetslösheten och sysselsättningsgraden sämst i hela EU. Utanförskapet växer, segregationen förvärras, hopplöshet och vanmakt breder ut sig i Sverige. Men Stefan Löfven är fullt upptagen med att gnälla över oppositionen.

Stefan Löfven oroar sig över växande antisemitism i vårt land. Det gör han rätt i, det gör nästan alla. Men efter 25 år av socialdemokratiskt styre i Malmö håller antisemitismen fortsatt ett stadigt grepp om staden. Den är utbredd i flera skolor. Det skanderas antijudiska slagord i demonstrationer. Socialdemokraternas eget ungdomsförbund SSU går miste om offentliga bidrag för att det inte anses leva upp till grundläggande demokratikriterier. Vad gör Stefan Löfven för renhållningsarbete i sitt eget parti, och vilket ansvar tar han efter ett kvarts sekel med S-styre i Malmö? Det får vi inte veta, för han ägnar all sin kraft åt att ifrågasätta den demokratiska pålitligheten hos oppositionen. Han bidrar till att skada det respektfulla politiska samtalet, men vi som varit med ett tag i politiken känner igen mönstret. För Socialdemokraterna kommer makten och partiet alltid först.

Genom sig själv känner man uppenbarligen andra. Bara för att Stefan Löfven sålde ut sin politik och sina övertygelser för regeringsmakten efter förra valet, så tror han att alla andra är likadana. Men han tar miste. Jag vill bilda nästa regering för att genomföra politiska reformer jag verkligen tror på. Ta tag i problem och ta fasta på möjligheter. När Stefan Löfven tar täten i S-strategin att smutskasta andra, ökar det inte respekten för hans egen politiska gärning.

Valet 2022 kommer att handla om väljarna vill ha en tröttkörd S-ledd regering som sätter makten framför allt, och misslyckas med politikens allra viktigaste uppgifter. Som mest ser bakåt, och splittrar landet framåt. Eller en ny borgerlig regering som har reformerna, kompetensen och handlingskraften för att få saker gjorda. Där kommer jag lägga all min kraft fram till valdagen nästa år. Moderaterna är samlingspartiet i svensk politik. Vi ska ge Sverige nytt framtidshopp, en ny start och en ny regering.

Ulf Kristersson, partiledare för moderaterna, på Facebook


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

1 En tanke på “Ulf Kristersson (M): Löfven leder en inkompetent och handlingsförlamad regering – ta ansvar för vaccinet, brottsligheten och jobben

  1. Anderssonskan

    Jag såg Kejsar Löfven idag .
    Och tro mig . Han var helt naken .

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.