9-åring nedslagen, misshandlad och rånad av ungdomsgäng

| 15 mars, 2021

En 9-årig pojke som var på väg hem från sin träning i området Angered i Göteborg överfölls och tacklades omkull av tre gärningspersoner i 12–13-årsåldern. När pojken låg ner överöste gärningspersonerna honom med sparkar innan de stal hans jacka. Polisen larmades om överfallet strax efter det skett vid 9-tiden. Enligt uppgift ska pojken inte behövt uppsöka sjukvård.
Om händelsen säger polisens presstalesman Hans-Jörgen Ostler: “Nu vidare kommer man väl att tillsammans med socialtjänsten göra en bedömning för huruvida man ska bedriva en brottsutredning eller hur man går vidare.”

Ostler fortsätter sen med att säga: “Det är makabert eftersom det är unga personer som rånar en yngre person. Så på något sätt är de ju alla offer i detta, men naturligtvis är det ju mest synd om målsägaren som får råka ut för detta.”
Ingen har ännu på måndagen gripits i ärendet.
Men vad är det som Ostler säger, är det verkligen synd om gärningspersonerna?
Även om de är så unga som 12-13 år så vet de att man inte får slå någon annan, det är saker som lärs ut i skolan, att de sen stjäl är ytterligare en sak som skolan om ingen annan lär ut.

Så varför då tycka synd om dem, hjälper det dessa ungdomar?
Eller är det så att det istället gör att de fortsätter med detta?
Vore det inte bättre att polisen försökte gripa dessa och se till att de hamnar i brottsregistret så att de senare kan hålla koll på dem?
För något jag lärde mig i tidig ålder var att det alltid är lättare att stämma i bäcken än i ån, men nu väntar polisen med att försöka stämma ända tills det är en älv eller flod och då är det för sent att börja stämma. Inte för att jag vet om det hjälper men jag tror nog att dessa 12-13-åringar hade blivit avskräckta om de fått tillbringa några dagar i buren, då hade de kanske lärt sig att de är på fel väg.

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “9-åring nedslagen, misshandlad och rånad av ungdomsgäng

 1. Carl den 12

  FÖRÄLDRARNA bär ANSVAR, för att dom har misslyckats som föräldrar med grundläggande fostran och ska även stå ansvariga för sina barns handlingar❗️❗️❗️

  Calle blir så satans jävla trött på er, som kacklar ”Nu, ska vi inte göra politik av det här”😤
  Gå och göm er och skäms på eran kammare i era fina områden, där era PK-röster utav inbillad godhet ekar🧑‍💻🙈👩‍💻🙉👨‍💻🙊ut ifrån och förgiftar samhället och era barn och kommande generationers framtid😤

  All min omtanke och kärlek, går till pojken och hoppas att han får allt stöd och all hjälp❤️

  Svar
 2. Göran

  Samhällets moralkollaps påskyndas av uttalanden som det som Ostler gör. Men…. Polisen är en myndighet och därmed företrädare för Riksdagen och Regeringen, så vi må förlåta honom. Han är bara deras eko.
  Tror tyvärr att alla 7-klövare (Sic!) skulle uttalat sig på samma sätt.
  7-klövarna är bara intresserade av sin sagobild av Sverige kallad Sverigebilden. Den s.k. Schlaraffenlandbilden.
  Men eftersom ca 80% av väljarna verkar nöjda med det så är det bara för 7-klövarna att fortsätta.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.