Hans Sandin: Stefan Löfvens regering – utan utbildning

Socialminister Lena Hallengren (S) och statsminister Stefan Löfven (S). Bild: Anders Wiklund/TT

Så illa ser det ut. Det verkar som om statsministern systematiskt nedvärderar utbildning.

Men hur kan det komma sig att dessa två ministrar får uttala sig i något så komplicerat som en pandemi? Ingen av dem har ju någon utbildning i medicin. Ändå släpps de fram för att ge oss råd om vad som är bäst.

Vad annat kan man tro när statsministrarna i Norge, Danmark och Finland samtliga har akademiska meriter men vår har inte ens klarat av gymnasieskolan. Därför blir det nog som det blir. Vi blir sittande med Svarte Petter.

Jag har kollat på regeringens hemsida om övriga ministrar har relevant utbildning. Det är en dyster bild. Exempelvis har landets justitieminister ingen utbildning i juridik. Vår försvarsminister klarade inte av sin värnplikt utan fick vapenfri tjänst. Statsrådet med ansvar för högre utbildning har själv ingen högre utbildning.

IT-ministern med ansvar för digitalisering av Sverige har ingen utbildning i systemteknik. Civilministern har bara pluggat franska utöver studenten och näringsministern har ingen examen i företagsekonomi.

Hans Sandin

Läs i GP


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

6 tankar på “Hans Sandin: Stefan Löfvens regering – utan utbildning

 1. Lisas Ost

  Mycket bra Hans! Det är helt otroligt och något som borde diskuteras ofta. Och, det är naturligtvis anledningen till Sveriges situation inom snart sagt alla områden. Det finns ingen annan förklaring än korruption och inkvotering.

  Föreställer er läget på de svenska myndigheterna! Störst pajas får jobbet. Rosa mössa ökar anställbarheten.

  Vem i helvete anställer en genusvetare förutom den svenska skitstaten?

  Mitt ständiga budskap: flytt, och om du inte kan, planera för det!

  Svar
 2. Anderssonskan

  Löfven verkar vara en Svensk variant av Pol Pot. Han tog livet av alla som kunde tänka . Riktigt så illa är det inte i Sverige ännu . Nu tystas tänkarna med brunsmetning och drev i fulpressen . Och det är nog så illa . Shekarabi säger i morgon TV allt som sjuka vill höra om försäkringskassan , hur bra det ska bli . Och har på 8 år bara gjort försämringar .Undrar om 28 % av Svenskarna sitter och nickar och tycker S gjort rätt .
  Verklighetsuppfattning hos sossar göds nog av bidrag .

  Svar
 3. Carl den 12

  Fil kand i inbillning 0 poäng🤔

  Calle, man blir inte förvånad, men det som är det märkliga är att det ställs högre krav på utbildning hos dom som verkligen arbetar och driver runt det här landet, vi som arbetar och har skyhöga CSN lån😤
  Självklart krävs det ingen utbildning, på att förstöra ett helt land, det kan med största ”säkerhet” konstatera i världens tryggaste land🙉🙊🙈

  Svar
 4. Göran

  Fru Ekström håller ett jäkla liv om behöriga lärare. Den diskussionen borde haft maximalt genomslag för politiker. Alltså bara behöriga, gärna disputerade, politiker.

  Men vad värre är än att många av dem saknar utbildning är att de flesta saknar bildning.

  Svar
 5. Carl den 12

  Det här är av högsta intresse, för vårat land och våran gemensamma framtid, hur våra sk folkvalda politikers CV ser ut🔎📜

  Calle ser ingen godtagbar ursäkt i Sverige, men är förklaringens mysterium till att maktens folk rent allmänt saknar skolning och ställer det kravet på oss vanliga knegare ute i landet ang utbildning, så är det inte enbart dubbelmoral och dåligt styre som är orsak till det Nya Sverige😬

  Tack, så jävla mycket för alla utbildningar, poäng och CSN lån, som ska betalas ända in i evigheten💸💸💸

  Svar
 6. ulf

  Men så går det med frejdig fart rakt ned mot U lands nivån för Sverige.Utbildade och bildade människor och politiker driver utveckling det visar sig i hela västvärlden.Det behövs i samhället och industrin.Korkskallar och skitpratare driver inte ett land framåt……och framförallt inte Löfven regeringen ! Vi hånas av andra länder 👇🏿
  Ett lysande lågt exempel är väl när supergeniet Morgan J efter sannolikt en smärtsam tankemöda och ett flertal Abf kurser och studiecirklar till slut konstaterar att ” en spade är en spade ”..🤯🤯Eller Löfven och Hultkvist arbetar efter den intelligenta tesen att nedgrisning av andra partier är värdig metod att använda.🤡🐷🐷 Eller Strandhäll väljer att visa hur hennes mentala utveckling drastiskt försvann någonstans i tonåren🤯 Eller pajasen Ygeman…. Ja listan kan göras lång med obildade socialdemokrater,de klarar bevisligen bara att göra ett U land av ett tidigare välmående Sverige.Borgerliga måste för landets överlevnad sätta emot med full kraft om spillrorna skall räddas.För vilket land vill ge Sverige U landshjälp sedan…..Israel ?🙄🙄 Tillåts gri(S)arna fortsätta på denna helvetes väg så får vi alla användning av en spade att gräva ned fosterlandet med.Man skäms över sitt eget land och dess regering,en samling löjeväckande oduglingar som de dagligen bevisar nöjda endast när vi sjunkit till analfabeternas nivå och noll utveckling.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.