Johan Westerholm: Allvarliga systemfel i utredningen av påstådda jaktbrott

| 16 mars, 2021
Åklagarmyndigheten / Björn Törnvall. Logo samt foto: Eget.

När rättegången mot Karl Hedin närmar sig sitt formella avslut i första instans, ett domstolsbeslut i Västmanlands tingsrätt, finns det goda skäl att granska processen dit. Ett kostsamt spektakel där det inte kan uteslutas politiska motiv menar Björn Törnvall.

I juli 2015 gick kammaråklagaren Christer B. Jarlås vid Riksenheten för Miljö- och arbetsmiljöbrott (REMA) ut i flera rikstäckande nyhetsmedia och hävdade, att uppklarningsprocenten för grova jaktbrott mot rovdjur är alltför låg. Han påstod att nära kopplingar mellan utredande polis och lokalbefolkningen orsakade problem för utredarna. Jarlås ville därför se, att dessa brottsutredningar lades över på en nationellt verkande enhet inom polisen, så som skett inom åklagarmyndigheten med REMA. 

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.