Tonåriga pojkar gripna av polisen i Malmö för trädvandalisering

| 16 mars, 2021

Vid 20-tiden på måndagskvällen larmade vittnen att se sett dessa personer som avbarkade träd i Malmö. Då var dessa personer i farten i Bulltofta. Polisen ryckte ut och på platsen kunde de gripa tre tonårspojkar som nu är misstänkta för skadegörelse.
Polisens presstalesperson Evelina Olsson sade under måndagskvällen: ”Vi har haft ett stort antal ärende om detta så när vi får larm drar vi på stort och skickar många patruller.”
Dock menar hon att det fortfarande ör för tidigt i utredningen att säga att de tagit alla som gjort dessa avbarkningar av träd i Malmö.

Hon säger: ”Naturligtvis ska vi titta vidare på detta. Det är stora värden i detta och framförallt är det något som engagerat allmänheten.”
Under hösten och vintern har över 250 träd skadats av dessa avbarkare och det rör sig om stora värden. Malmö kommun har beslutat att plantera ett nytt träd för varje som skadats.
De tonåringar som greps under måndagskvällen släpptes senare under kvällen i väntan på förhör.

https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/tonarspojkar-gripna-for-skadegorelse-av-trad-i-malmo
https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-polis-grep-tradvandaler-i-malmo/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Tonåriga pojkar gripna av polisen i Malmö för trädvandalisering

 1. Anders

  Det är så klart socioekonomiska skäl till att de agerar så här .

  Svar
 2. Göran

  Nej, nej, nej…De här pojkarna har avbarkat exakt de träd där de togs “in flagranti” (Med fingrarna i syltburken). Det var deras allra första försök. Dom är bara copy-cats som skulle göra som de “där andra” som verkligen avbarkat träd en längre tid nu. Dvs dom som fortfarande är helt okända.
  Eller hur?
  Den advokat är inte född som misslyckas med att rädda dom från eventuella anklagelser rörande alla de andra avbarkningarna. Och notera då särskilt att jag varken tror eller inte tror något om vem som är skyldiga till resten sas.
  Snällt också att de släpptes direkt, för då kan de prata sig samman om en “good story” som håller.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.