Hans Sandin: Varför har politikerna ett eget pensionssystem? En fråga som borde engagera alla!

Fullständigt häpnadsväckande att politikerna skaffar sig ett eget pensionssystem som genererar minst 30 000 per månad i pension livet ut.

Däremot tycker man att pensionssystemet som man skapat åt oss vanliga medborgare är ett tryggt och stabilt system. Vilket hyckleri av värsta sorten.

Varför? Med andra ord så var man redan från början medveten om vilket uruselt pensionssystem man skapat för oss andra, som genererat 360 000 fattigpensionärer som bara ökar för varje år och som kommer att bli ca: 760 000 fram till slutet på 2021.

Detta kan betecknas som det värsta rånet någonsin historiskt av det arbetande folket.

Bo Könberg (L), ordförande i den arbetsgrupp som på 1990-talet såg till att vi begåvades med ett nytt pensionssystem, anser att nyordningen stått sig bra.

Bo Könberg lovade en pension motsvarande 70 procent av årsinkomsten för dem som går i pension. Resultatet blev bara 40% av årslönen. Vad säger Ardalan Shekarabi om detta?

Samtliga som sitter i “pensionsgruppen” skulle avskedas på ett grått papper och en stor spark i baken och aldrig mer få sätta sin fot i ett politiskt sammanhang någonsin. Pensionsfrågan har medvetet dolts av Socialdemokraterna och ska återföras till riksdagen för att öppet diskuteras där och inget annat är acceptabelt. Vilken annan viktig politisk fråga som rör alla medborgare skulle hanteras på detta sätt?

Hans Sandin


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

2 tankar på “Hans Sandin: Varför har politikerna ett eget pensionssystem? En fråga som borde engagera alla!

 1. Göran

  Alla som kunde räkna såg från början vartåt det nya systemet barkade. Centralmakten avsade sig ansvaret att värdesäkra pensionerna i det nya systemet och lämnade det vind för våg. De lämnade över risken till pensionärerna till 100%.
  Pratade med min pensionsrådgivare för ca 20 år sedan. Hen sa: systemet är så utformat att i slutänden får alla garantipensionen eller max 15 – 20 % över detta.
  Allt är egentligen sagt om detta världens sämsta pensionssystem. En möjlig ny vinkling är att det var så få i pensionsgrupppen som kunde räkna och som begrep vad de höll på med så då blir det som det blir. Könberg tycker enligt artikeln att systemet stått sig bra. Det har han ju rätt i. Men bara sett ur statens perspektiv. Eller skall vi säga politikernas.
  Men nånstans längs vägen fattade dom vad dom ställt till med för dom vill ju inte själva vara med i detta skitsystem.

  Svar
  1. Göran

   Bra också att Sandin visar med bild att hela 7-partiet ansvarar för kökkenmöddingen och inte bara “The usual suspects”

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.