Johan Westerholm: Huddinge kommun granskar och drar tillbaka Ibn Rushd bidrag

| 19 mars, 2021
Huddinge kommun/studieförbundet Ibn Rushd. Foto: Wikipedia samt logo. Montage.

Även om Säkerhetspolisen inte pekar ut det Muslimska brödraskapet direkt i sin årsbok är det rimligen bland annat detta som åsyftas i beskrivningen av radikaliserande miljöer som uppbär offentlig finansiering. I varje fall har nu allt fler kommuner börjat granska, och dra tillbaka, felaktigt utbetalade bidrag till bland annat studieförbundet Ibn Rushd.

Under gårdagen presenterade Säkerhetspolisen, Säpo, sin årsbok för 2020. Årsboken i år är den kanske tydligaste vad avser religiöst inspirerad våldsbejakande extremism som verkar i en internationell kontext.

Av årsboken framgår att Säpo ser att våldsbejakande extremister är aktiva i organisationer som tar emot offentliga medel. Omfattningen av det offentliga stödet till organisationer med kopplingar till våldsbejakande extremistmiljöer uppgår till hundratals miljoner kronor.

Det ska också förekomma en glorifiering av attentat i sociala medier.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.