Nya uttalanden av Lööf, Centern går till val utan blocktillhörighet

| 19 mars, 2021

SVT skriver idag om ett Facebooksinlägg som Annie Lööf skrivit om att Centerpartiet kommer att gå till val som ett självständigt liberalt parti. På det viset menar hon att C har en strategisk mittenposition i svensk politik och har visat att vi kan samarbeta med både M och S. Men hon stänger ännu en gång dörren för samarbete med SD och för en moderatledd regering som är beroende av SD.
Man frågar sig då om hon inte även då stänger sig själv och Centern ute från allt politiskt inflytande med tanke på att Löfven och S då kommer att söka upp Vänsterpartiet för att få stöd för sin politik och Kristersson och Busch redan nu söker SD:s och Åkessons stöd för en M-ledd regering?

Istället vill hon nu att C ska gå till val som ett självständigt liberalt parti och att partiet vill genomföra politik med breda samarbeten i den politiska mitten.
Men vilken mitt menar hon C ska söka stöd av, är det möjligen Liberalerna?
Men hur menar Lööfskan det ska gå till när L och Sabuni redan nu söker sig till M och KD?
För även om Lööfvenskan fortfarande hävdar att SD är ett främlingsfientligt populistparti där tonläget och argumentationen radikaliserats bara de senaste veckorna så har hon mjuknat och håller inte med Löfven i hans påstående att SD skulle vara ett hot mot demokratin.

Hon skriver på Facebook att hon tycker att vi ska sansa tonläget och skruva ned nivån lite. Och att det finns tillräckligt mycket sak- och värderingsfrågor som man kan ta med ett “främlingsfientligt parti”.
Men tror hon verkligen att S och deras politiker kommer att sansa sig och att de ska ändra tonläget både mot M och KD eller för den delen SD?
Även om jag inte är utbildad som politisk kommentator eller har någon annan sådan utbildning så vet jag att en sådan ändring i sin inställning kommer inte Löfven eller de andra socialdemokraterna att göra. När de väl har börjat köra ett race så håller de på ända tills de märker att deras stöd bland medborgarna rasar ordentligt. Först då så kommer de att backa om vad de sagt.

Men vem kommer då att tro dem?
Inte jag i alla fall, för den som kommer ihåg så ändrade de sig inte om flyktingarna förrän krisen var ett faktum och jag förespår att samma sak kommer att hända nu. Först när de tittar ut över stupets kant så kommer ändringen, men där är vi inte ännu.
Och likadant är det för Centern och Annie Lööf, de kommer inte att ändra sig om SD och om ett samarbete med dem förrän de inser att de inte kommer att få något politiskt inflytande alls, inte förrän hon och de övriga inom Centern inser att de är ute i kylan. Vi kan ju se hur lång tid det kommer att ta, men jag förespår att det kommer ta lång tid. Nog längre tid än vad Lööfenskan har som partiledare för Centern.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/loof-centerpartiet-gar-till-val-utan-blocktillhorighet

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Nya uttalanden av Lööf, Centern går till val utan blocktillhörighet

 1. ulf

  Vindflöjelpartiet Svikarna,vi följer vinden genom att hela tiden vrida oss i vindens riktning! Ni är dömda att vandra i de opålitligas öken,helt utan förtroende,vem kan lita på en Center partist ? Enbart en korkad idiot.Ett svek är ett svek.Ett förbrukat förtroende är förbrukat.Fortsätt sitta i socialist och kommunistknäna.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.