Adam Cwejman: De politiskt finkänsliga sviker åter Sveriges judar

| 20 mars, 2021
Antisemitism i Iran. Genrebild

De ( läs judar reds anm.) som utsätts för glåpord, hot eller våld uttrycker upprepade gånger att det är kopplingen till Israel/Palestina-konflikten som utgör grunden för angreppen. En lärare berättar att i samtal med föräldrar från Palestina har vårdnadshavarna ställt sig på barnets sida som uttryckt rasism. “Det är svårt att nå eleverna när de får det hemifrån och har växt upp med det” berättar läraren. 

Studiens intervjumaterial förvånar inte. Bland vuxna hyser “39 procent av dem som betecknar sig som muslimer i Sverige en systematisk antisemitisk inställning jämfört med 5 procent totalt”. Detta enligt en studie utförd av Forum för levande historia från 2005. Studier från resten av Europa uppvisar liknande resultat. 

Den växande antisemitismen i Europa beror främst, men inte uteslutande, på invandring från Mellanöstern och de trauman, konflikter och erfarenheter dessa personer bär med sig. “

Adam Cwejman

Läs ledaren i GP


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.