Kristdemokraterna säger nej till tidsbegränsningar för häktningstider av yngre brottslingar som begått grova brott

| 20 mars, 2021

I går morse skrev Kristdemokraterna ett inlägg på Facebook om att nu blir det lättare att vara gängbrottsling i Sverige då den Socialdemokratiska regeringen vill införa en tidsbegränsning för häktning av dem som är under 18 år. KD skriver sen vidare att ingen vill förstås att någon, allra minst barn ska häktas längre än nödvändigt. Men när äldre gängmedlemmar beordrar de under 18 år att begå mycket grova brott så gör de det. Och den främsta anledningen menar KD är att dessa har straffrabatt och inte behöver tänka på att de riskerar livstids fängelse.

Men då ställer jag frågan om en 17-18-åring fortfarande är barn?
Inte enligt mig, de är äldre tonåringar som borde ha så mycket förstånd att de inte begår brott, och då inte grova brott som mord, dråp och narkotikahantering.
Och var inte KD med om att besluta om att ge straffrabatter i riksdagen?
Det är ju bra nu att KD insett att straffrabatterna inte är något bra och att de nu ställer sig på samma sida som M och SD i denna fråga.

För det är precis som de skriver till slut i sitt inlägg att de äldre gängkriminella utnyttjar dessa rabatter och att nu kommer regeringen Löfven att göra det ännu lättare för dem att kunna utnyttja dessa smågangsters till att göra dessa brott. Samtidigt kommer nu regeringen Löfven att göra det svårare för polisen när de vill tidsbegränsa häktningstiderna för dessa. För med allt fler grövre brott så krävs längre utredningstider. Regeringen kan inte begära att en polisstyrka som är underdimensionerad ska kunna utreda grova brott som mord, dråp och narkotikalangning lika fort som en fullvärdig poliskår.

Så Kristdemokraterna kommer till rätt slutsats när de säger nej till regeringens plan om att tidsbegränsa häktningstiderna, för det kommer att bli ett klartecken för gängen att rekrytera än fler ungdomar att göra grovgörat, att begå de grova brotten då de bara riskerar några få år på någon ungdomsvårdsskola i bästa fall. En skola som de kan rymma från utan att få några repressalier i form av förlängda straff.
Nu så frågar man sig om detta är eftergifter som regeringen gör för att blidka deras samarbetspartner både till vänster och till höger?

Jag får till slut säga till slut att det är ett bra initiativ av KD att säga nej till detta förslaget och hoppas att det stoppas innan det går igenom i riksdagen. För gör det inte det så kommer Sverige att bli än mycket mer attraktivt för kriminella och då speciellt för sådana som inte kan utvisas efter dom.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158023476988365&id=115198178364&sfnsn=mo

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.