WHO och EMA ger ‘grönt ljus’, men FHM ‘mopsar’ sig igen – påminner om narcissistiska och psykopatiska drag

| 20 mars, 2021

Folkhälsomyndighetens senfärdiga, slappa och flata hantering av pandemin är slående, men framför allt bekymmersam. Myndigheten är dessutom egensinnig på gränsen till dumdristig och verkar präglas av ‘besserwisser-mentalitet‘.

Generaldirektör Carlson anser uppenbarligen att FHM har bättre expertkompetens och större vetenskapligt kunnande än EMA (HÄR) och WHO (HÄR 19/3 kl 18:46) tillsammans som båda ger ‘grönt ljus’ till Astra Zenecas vaccin.

FHMs många ‘felbeslut’ borde i normalfallet lett till en ödmjukare och försiktigare hållning till WHO och EMA. Sverige utmärker sig som ett av de värst drabbade länderna i världen och dessutom i särklass värst drabbat i Norden.

Vetenskaplig ödmjukhet är en dygd som FHM verkar sakna, vilket kan vara ett tecken på att vetenskaplig inkompetens och okunskap genomsyrar myndigheten. Det kan också vara så att myndighetsansvariga ‘kör över’ den vetenskapliga kompetensen och kunskapen som finns i organisationen.

En svensk myndighet som hittills misslyckats med hanteringen av pandemin  ‘mopsar’ sig alltså igen mot EMA och WHO.

Vad handlar detta ‘mopsande’ om i grund och botten? Det finns säkert många anledningar som står ‘skrivet i stjärnarna’, men en såpass uppblåst och arrogant attityd till WHO och EMA väcker oro.

Påminner om narcissistiska och psykopatiskadrag (HÄR).

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare i management –  skriver som privatperson ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’ (nordinavia.se)


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.