Anna Dahlberg: Sverige låter gärna andra länder göra ”smutsjobbet”

| 21 mars, 2021
Foto: SCHALK VAN ZUYDAM / AP TT NYHETSBYRÅN

Det är Kongos barn som bryter våra mineraler, fransk polis som avlyssnar våra gängkriminella och Turkiet som håller migranterna borta från våra gränser. Men att låta andra göra det smutsiga jobbet rentvår oss inte moraliskt – snarare tvärtom.

Smäller det inte mindre på gator och torg nu? Jo, 2021 har börjat klart lugnare än de föregående åren. Nyligen höll inrikesminister Mikael Damberg (S) en pressträff där han konstaterade att antalet skjutningar – 33 stycken under januari och februari – är det lägsta antalet hittills för dessa månader under 2017-21.

Damberg var visserligen försiktig med att dra några säkra slutsatser. Men det var likväl en påtagligt nöjd inrikesminister som klickade sig igenom power-point-presentationen. Regeringens arbete går framåt och ”åtgärderna kan börja ge effekt” under 2021, summerade han.

I verkligheten har den dramatiska scenförändringen mycket litet med regeringens 34-punktsprogram att göra. Det är den franska polisen som har utdelat ett stenhårt slag mot våra gängkriminella.

Läs vidare i Expressen


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.