Johan Westerholm: Så blev myten om den farlige jägaren förankrad i Myndighetssverige

| 23 mars, 2021
Björn Törnwall. Foto: Licensfritt från Pixabay samt eget.

I vaket efter rättegången mot industrimannen Karl Hedin finns det anledning att belysa varför det pågår en sådan häxjakt mot jägare menar Björn Törnwall. En häxjakt på ett kollektiv som utan egentlig eller saklig grund bedöms efter sitt fritidsintresse och inte som individer. 

Kammaråklagaren Christer B. Jarlås hos REMA beskrev sig själv i en insändare i Nya Wermlandstidningen i oktober 2020, med vilken han i flera landsortstidningar drev en kampanj mot Karl Hedin hösten 2020, på följande sätt:

”Christer B Jarlås. Arbetar som åklagare sedan 32 år. Han har varit miljöåklagare sedan 1996. Han är stationerad i Östersund. Han har suttit som expert i flera rovdjursutredningar och sitter som åklagarrepresentant i nationella myndighetsgemensamma samverkansgrupper mot illegal jakt på rovdjur”.

Min uppfattning, att han och hans ”sidekick” Åse Schoultz, har inflytande över och påverkar åklagarväsendets- liksom polismyndighetens högsta ledningar, samt ett antal övriga delar av den statliga byråkratin, har stärkts…

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Varje gåva är betydelsefull

Paypal:

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.