Kraftig sprängning vid flerfamiljshus i Höganäs

| 23 mars, 2021

Vid 1.30-tiden på natten mot tisdagen larmades polisen om en kraftig sprängning vid ett flerfamiljshus i Höganäs. Enligt uppgift så förstördes delar av entrén till det hus där detonationen skedde men sprängningen ska också påverkat ytterligare två fastigheter. Enligt polisen har ett 40-tal lägenheter drabbats och ett 60-tal fönsterrutor krossats. Ingen person ska ha skadats vid sprängningen, men ett flertal boende har evakuerats och det är oklart när de kan återvända till sina bostäder. Enligt uppgift ska kommunen under natten ha öppnat upp matsalen på Kullagymnasiet för de evakuerade.

Enligt Ronny Lundgren inre befäl på räddningstjänsten så är den materiella förstörelsen stor på platsen. Sprängningen ska enligt honom skett utomhus vad de tror i nuläget i alla fall. Enligt uppgift är platsen avspärrad och polisen ska ha tillkallat Nationella bombskyddet för att undersöka området. Om dessa har kommit på plats och påbörjat sitt arbete är dock inte känt. Polisen har initialt rubricerat sprängningen som allmänfarlig ödeläggelse, men rubriceringen kan komma att ändras.

https://www.expressen.se/kvallsposten/kraftig-explosion-vid-flerfamiljshus/
https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/kraftig-small-vid-bostadshus-i-hoganas

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.