Fyra av tio: SVT och SR lutar åt vänster

Många svenskar anser att public service lutar åt vänster. Sveriges Radios vd Cilla Benkö idkar dock ingen självkritik. Foto: Jessica Gow/TT

I en ny undersökning uppger nästan fyra av tio att nyhetsrapporteringen i public service-bolagen SR och SVT lutar klart åt vänster eller något åt vänster. Men SR:s vd Cilla Benkö hävdar att siffrorna inte visar på vänstervridning, utan att allmänheten påverkats av ”högljudda personer och starka krafter”.

I helgen stormade det kring Sveriges Radio och Sveriges Television. Musikgalan P3 Guld gav priset ”Årets artist” till rapparen Yasin som är åtalad för stämpling till kidnappning. Och SVT lät centerpartisten Fredrick Federley tala ut om sin relation med en dömd pedofil i soffprogrammet ”Carina Bergfeldt”.

När 2021 års Förtroendebarometer presenterades i veckan kunde forskarna för första gången visa hur mediekonsumenter uppfattar svensk nyhetsrapportering på en politisk vänster-höger-skala…”

Läs i Världen Idag

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Fyra av tio: SVT och SR lutar åt vänster

 1. Carl den 12

  Skattebetalarna ska INTE, vara med och finansiera kommunismens högborg, Sverige’s Vänster Television❗️❗️❗️

  Calle ser att SVT och Vänsterpartiet, kan ju inte sitta och paxa alla dessa stolar för sig själva🪑🪑🪑

  Dags att bjuda in andra röster, för att få en mycket mer nyanserad bild utav samhällsdebatten och verkligheten📺

  Lika❤️Rättighet & Jämlikhet❤️
  För ALLAS⚖️YTTRANDEFRIHET❤️

  Svar
 2. ulf

  Svt och Sr inte bara lutar,de har en kraftig slagsida mot babord,vänster.Hoppas skutan tippar över helt och sjunker för de har noll trovärdighet.Inget nytt med det.Klart att det är befolkningen det är fel på som svarar fel inte Sr och Svt !!! Som regeringens och alla vänstersmittade myndigheters och institutioners lydiga propagandacentral lever de upp till rollen.Lite lagom öststat och Nordkorea……..🙄
  Finns nog inte många kvar som ser eller lyssnar på vänster propagandan längre och det är bara ett sundhetstecken att man vänder dem ryggen och hittar massor av andra objektiva nyhetskällor som inte är så uppenbart rödgrön färgade.De blir bara mer och mer ointressanta och antika.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.