Johan Westerholm: ”När det regnar i Mogadishu fäller man upp paraplyerna i Husby”

| 25 mars, 2021
Akalla, Husby och Kista / al Shabaab. Foto: Wikipedia. Montage

Terroristorganisationen al Shabaab har nu spridit och etablerat sig i  Moçambique i ett uppror som allt mer visar samma brutalitet som den Islamiska staten utvecklade. Och med tanke på al Shabaabs struktur och historia bör det finnas goda skäl till ökad uppmärksamhet även i Sverige.

Al-Shabaab-jihadister som leder en uppror i Cabo Delgado, den nordligaste provinsen i Moçambique, halshugger nu barn så unga som elva år. Militär och humanitär personal som arbetar i området menar att de aldrig har sett något liknande den brutalitet som terroristerna har släppt lös i regionen och riktat mot människor “ofta hackade till döds och stympade med macheter” skriver Gatestone Institute.

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.