Person befaras vara innebränd efter våldsam brand i villa utanför Borås

| 25 mars, 2021

Vid 19.20-tiden på onsdagskvällen larmades räddningstjänst och polis till en brinnande villa utanför Borås. När räddningstjänsten kom till platsen var villan helt övertänd och räddningstjänsten kunde inte ens rökdyka på grund av den kraftiga branden.
Initialt sade inre befäl vid räddningstjänsten Jan Kuusisto: “Villan får brinna ner och vi försöker begränsa branden för att skydda andra byggnader. Det kommer att pågå några timmar.”
Enligt räddningstjänsten så var sju brandbilar involverade i bekämpandet av branden. Förutom dem så kallades även två ambulanser ut. Enligt polisen fick en person föras till sjukhus med brännskador, denne person kunde dock redan på torsdagsmorgonen lämna sjukhuset.

Polisen startade redan på onsdagskvällen en utredning om misstänkt mordbrand i ärendet då de inte fått något svar på hur branden startat. På torsdagsmorgonen tog branden en ny vändning då det framkommit att en person saknas efter branden och befaras ha brunnit inne.
Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg säger: “Det är med största sannolikhet så att en person har brunnit inne, men det vet vi inte till hundra procent innan den tekniska undersökningen är gjord. Anhöriga är underättade om de faktiska omständigheterna.”
Brandplatsen har spärrats av i väntan på teknisk undersökning som kommer påbörjas tidigast i eftermiddag.

https://www.expressen.se/gt/just-nu-villa-helt-overtand-vyw1p/?fbclid=IwAR3C7G-AUknFD1B57aKOpN6J4GHMj-QAozp8BbYejbSj8d6kZqdcs7bJRxg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.