3248: Karikatyrfasan

| 26 mars, 2021
The Guardian: A local community leader speaks to the crowd of parents outside a Batley Grammar School, West Yorks, after a teacher allegedly showed derogatory caricatures of the Prophet Muhammad. Photograph: Lee McLean/SWNS

Karikatyrladdningen har inte upphört att dra med sig emotionella utbrott. I engelska Yorkshire blev bilder från Charlie Hebdo för mycket för en del åskådare. Bilderna visades i samband med undervisning. Läraren togs ur tjänst.

I denna fråga är det svårt att någonsin landa. Istället blir det ständiga krumbukter. Visserligen uttalar sig Department for Education: “Schools are free to include a full range of issues, ideas and materials in their curriculum, including where they are challenging or controversial, subject to their obligations to ensure political balance. They must balance this with the need to promote respect and tolerance between people of different faiths and beliefs, including in deciding which materials to use in the classroom” – men ekvationen förblir instabil.

Den allmänna regeln har funnits länge. Man kan men man bör inte. Och därför kan man inte.

Daily Mail

Guardian

Lars Vilks

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.