Grannländer alltmer negativa till Sverige

Invånare i nordiska länder har fått en mer negativ bild av Sverige under coronapandemin, visar en undersökning. Foto: Johan Nilsson/TT

Den negativa bilden av Sverige växer i de nordiska länderna. En undersökning bland grannländernas invånare visar att närmare hälften ändrat sin bild av Sverige senaste året. De flesta till det sämre – på grund av coronastrategin.

Svenska institutet har undersökt attityden till Sverige bland invånarna i de nordiska länderna. I genomsnitt har 44 procent ändrat uppfattning, 39 procent av dem till en mer negativ.

Hanteringen av coronapandemin beskrivs av de tillfrågade som bristfällig och felaktig, vilket försämrat deras bild av Sverige.

Även hanteringen av migrationsfrågor och kriminalitet förekommer som skäl till en försämrad bild, framför allt i Danmark.

Jämfört med andra länder så är nordbor mer negativa till Sverige, enligt myndigheten, som hänvisar till tidigare studier.”

Världen Idag

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Grannländer alltmer negativa till Sverige

 1. Göran

  Pga Coronastrategin? Hur blir det då när de inser att det långt ifrån är det värsta som händer i Sverige…..

  Svar
 2. Anders

  Kvitton på Regeringens lyckade politik duggar tätt .

  Svar
 3. Carl den 12

  🤔

  Calle ser ett fd Sverige som ett land man önskade leva i och besöka, medans det Nya Sverige är numer ett land man önskar fly💔
  Bortsett ifrån Corona, så är INTE Sverige ett tryggt land för någon längre❗️❗️❗️

  Turismens inkomstkälla kan man enbart räkna bort i framtiden, ett ”pris” våra sk förtroendevalda öppnade upp hjärtat inför och inte såg det komma🙈💰🙉💰🙊💰

  Vad vore vi utan våra Grannländer❤️

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.