Kristen man anklagad för att ha hädat profeten Muhammed i ett sms – döms till döden

Efter sju år i fängelse döms en kristen pakistanier till döden för ett sms som han säger att han inte har skickat. På bilden ses poliser utanför en domstol i Lahore. Foto: K.M. Chaudary/AP/TT

En 35-årig kristen pakistanier, som suttit i fängelse i flera år för att han skulle ha hädat Muhammed i ett sms, har nu fått sin dom överprövad. Nu döms han i stället till döden.

Människorättsmagasinet Bitter Winter berättar om den pakistanske sjundedagsadventisten Sajjad Masih Gill som år 2011 anklagades för hädelsebrott, i form av att han skulle ha skickat ett sms som förtalade islams förgrundsfigur Muhammed.

I juli 2013 dömdes till slut Masih Gill till livstids fängelse för hädelse. Han överklagade domen.

Överprövningen blev dock fördröjd och ska också ha blivit överförd från en domstol till en annan. Först nu i mars 2021, alltså över sju år efter att mannen överklagade sitt livstidsstraff, kom till sist ett nytt avgörande, den här gången från Punjab-regionens högsta domstol i Lahore.

Den 35-årige adventisten blev dock inte frikänd, utan fick i stället sitt straff skärpt. Den överprövande domstolen gick nämligen på åklagaren Zeeshan Ahmed Awans linje, som menade att dödsstraff är det enda möjliga straffet för hädelse.

Efter över sju år i fängelse har nu alltså den pakistanske kristne mannen dessutom dömts till döden – för att han, mot sitt nekande, ska ha hädat profeten Muhammed i ett sms.

Läs Världen Idag

 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Kristen man anklagad för att ha hädat profeten Muhammed i ett sms – döms till döden

 1. Göran

  Med dessa Pakistanska regler i Sverige levde vi alla i riskzonen att bli dekapiterade eller stenade.
  Men som väl är och som Bali skrev: “Islam har inget med islam att göra.”

  Off topic: En fantastisk fd VD sa till Statstelevisionens jagande reporter (prata om att inte respektera privacy): Vad fan får vi för pengarna?
  Och blev för detta bespottad i alla tonarter ett tag. Sedan begrep alltfler vad han sagt….

  Jag bedömer att Jomshofs uttalande går samma väg.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.