Morgan Johansson i nytt Tweet-blåsväder efter tweet-lögner om 90-talets bankkris

| 26 mars, 2021

Ännu en gång för Morgan Johansson sig med osanningar på Twitter trots att han så sent som i fjol prickades av justitieministern för att han ljugit om orsakerna till minskad invandring till Sverige. Denna gången så ljuger han om att regeringen Bildt låg bakom Sveriges ekonomiska kris i början av 1990-talet, detta tots att Socialdemokraterna redan 2011 tog på sig ansvaret för finanskrisen då räntorna sköt i höjden och inte slutade att öka förrän de var på 500 procent.

Men nu när Socialdemokraterna håller på med sin skrämselpropaganda så är historian inte så viktig, då kvittar det om Kjell-Olof Feldt gjorde avbön 2011 och sade att det var Socialdemokraternas fel att fet blev en så stor finanskris i Sverige. Att om inte den Socialdemokratiska regeringen låtit bli att lyssna på de varningar som Feldt gjorde på 1980-talet så hade inte krisen uppstått i den omfattningen den fick. Men vad bryr sig Morgan Johansson om detta, nu gäller det att skrämmas så att S kan få sitta kvar vid makten.

Nu är sanningen något som går att skriva om enligt Johansson för nu var hela krisen regeringen Bildts fel och att de misskötte statsfinanserna så mycket. Men Morgan Johansson få stenhård kritik för tweetet. Bland annat från God Ton-poddaren Per Lindgren som i sitt tweetsvar länkar till en artikel i Aftonbladet från 2001. I den artikeln där S gör avbön och tar på sig ansvar för 90-talskrisen i en rapport från finansdepartementet. En annan som kritiserar Morgan är Patrik, Ängelholm som bland annat skriver “Du borde sättas i skolbänken och undervisas i historia på grundskolenivå.

En annan twitteranvändare, som uppger att hon är S-väljare, uppmanar Johansson att radera sin tweet och skriver: “Jag vet också att det här är en grov lögn. Kjell-Olof Feldt varnade alla redan 1988 men ingen lyssnade. Carl Bildt tog över ett system som redan gått sönder.”
Men kommer Morgan Johansson att bry sig om detta, kommer han att bry sig om sanningen eller är det enligt honom sanningen som kommer här?

En tredje som svarar på Morgans Tweet är Martin Kullberg som skriver: “Detta är ren och skär historierevisionism. Finanskrisen började ett och ett halvt år innan regeringen Bildt tillträdde, och ditt parti tog på sig ansvaret för den. Att du inte skäms.”
En fjärde som skriver är Per Hagwall som skriver: “Ditt parti erkände för tjugo år sedan att 90-talskrisen var ert fel.
Vad sägs om att du börjar sköta ditt jobb i stället för att twittra historieförfalskningar?”

En femte är hårdare i sin jargong när han skriver: “Rosenbads-Göbbels ljuger så klockorna står stilla. Allt i den här tweeten är lögn. Försöker Socialdemokraterna att skapa en alternativ verklighet för de lyckas inte speciellt bra med den vi andra lever i.”
Även M-politikern Richard Herrey gav sig in och kommenterade tweetet. Han menar att Morgan Johansson skämmer ut sig, och han skrev: “Förvånas hela tiden av Morgan Johanssons vilja att skämma ut sig med sina påhittade lögner och historiebeskrivningar.
Fakta finns ju för alla att ta del av.
Att som justitieminister ha så lite kunskap eller respekt för fakta och sanning är minst sagt skrämmande.

Nu frågar jag mig hur mycket en minister får ljuga innan han eller hon gör sig omöjlig på sin post?
För även om Morgan Johansson inte fått någon reprimand ännu för detta tweetet så har han redan innan en gång komprimerats av Riksdagens Konstitutionsutskott. Är det inte dags nu att Löfven sätter ner foten och förbjuder Morgan att twittra något mer?
För om och när det kommer inlägg på Twitter eller Facebooksinlägg från andra politiska partier är inte samma man sen med att prata om avstängningar och att censurer dessa från de sociala nätverken. Men som sagt var sådant gäller ju inte sådana som honom som sitter på makten.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Morgan Johansson i nytt Tweet-blåsväder efter tweet-lögner om 90-talets bankkris

 1. Anders

  En stolthet för sitt parti .
  En vals om dagen borde hålla väljarna borta .

  Svar
 2. ulf

  Rik(S)lögnhalsen är igång igen ,han fattar inte att lögnerna genomskådas omgående.När en så uppenbart korkad politiker hela tiden ljuger blir man nästan,men bara nästan lite generad.(S)ådan herre sådan hund.En gris är ärligare.🤯🤯🐷🐷 S består bara av lögnare och ärvda politikeranhöriga,en ren uppfostrad lögnhalsfabrik,enbart makten är viktig befolkningen skiter man högaktningsfullt i.Att ljuga är arbetsmetoden trots att varje lögn genomskådas. Socialistisk brist på intelligens och bildning.En gris är smartare 🐷🐷

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.