Polis sköt verkanseld mot man i Enköping

| 26 mars, 2021

Strax innan klockan 20 på torsdagskvällen larmades polisen till ett bostadsområde i östra delarna av Enköping. Personer på platsen hade larmat för att de då sett en man bärande på ett pistolliknande föremål. Polisen larmade ut flera patruller och när de anlände så lokaliserade de en man i 50-årsåldern. När polisen då närmade sig mannen för att gripa honom så riktade han det pistolliknande föremålet mot dem och polisen sköt då först varningsskott. Men när inte de hjälpte gav polisen verkanseld och sköt mannen i benet.

Mannen greps därefter och fördes med ambulans till sjukhus. Mannens skadeläge är för närvarande okänt, han är dock misstänkt för grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Polisen är förtegna om mannen sedan tidigare är känd av dem och säger bara att det är för tidigt i utredningen att uttala sig om något sådant. Platsen spärrades av för teknisk undersökning under kvällen och de var kvar ännu vid 22-tiden för att utreda händelsen. Polisen har även sänt en anmälan till enheten för särskilda utredningar. Om den skjutande polisen är tagen ur tjänst är inte känt på fredagsmorgonen.

https://svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/polis-skot-man-under-insats-i-enkoping
https://www.expressen.se/nyheter/polis-skot-man-i-benet-i-enkoping/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.