Johan Westerholm: Blasfemi-debatten sprider sig i Europa

| 27 mars, 2021

Även Storbritannien har nu kommit i kontakt med friktionen som uppstår mellan olika kulturer och förhållandet till blasfemi- eller avbildningsförbud mot religiösa symboler. Det börjar nu utkristalliseras två poler, eller alternativa förhållningssätt i denna fråga som präglas av okunskap om vad som egentligen står i Koranen från alla parter.

I Storbrittannien pågår för närvarande en debatt om blasfemi. Efter att en lärare visat karikatyrer från tidskriften Charlie Hebdo av Profeten Muhammed genomfördes stora protester från flera muslimska organisationer utanför Batley Grammar School i West Yorkshire.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.