Kommunal SD-politiker dödshotad, fick brev med pistolkula

| 27 mars, 2021

I en låst artikel skrev tidningen Smålänningen på torsdagen om att en SD-politiker i Ljungby blivit hotad till livet. När politikern som har förtroendeuppdrag i kommunen kom hem på onsdagen så möttes han av att det låg ett brev på trappen till hans bostad. I brevet som polisen har har tagit omhand som bevismaterialet låg ett hotfullt meddelande och på brevet stod en niomillimeters kula. SD-politikern i fråga vill inte uttala sig i nuläget men SD:s gruppledare i Ljungby, Jan Lorentzon berättar vad han fått veta om händelsen. Lorentzon berättar att polisen var snabbt på plats och att de tagit bevismaterialet i beslag. Han berättar också att innehållet i brevet var relaterat till mannens politiska engagemang.

Enligt Lorentzon ska brevet handla om att ”SD är rasister”. Lorentzon kan dock inte säga om det någon typ av dödshot i brevet.
Han säger dock: “När det står en niomillimeterskula på brevet kan man väl tolka det så, bara av den anledningen.”
Lorentzon har dock ingen aning om vem som ligger bakom det hela, och berättar att det är första gången något liknande skett i Ljungby.
Han säger: “Man blir ju så förbannad, uppriktigt sagt. Det är jävligt obehagligt för det är ju ett angrepp på demokratin vi har här i Sverige, som vi har värnat i rätt många år. Men det är vissa som då ska ta sig friheter och störa den för att få sin agenda igenom.”

Enligt Smålänningen har polisen bekräftat att de har tagit upp en anmälan med rubriceringen olaga hot.
Nu frågar man sig varför inga andra mainstreammedier har rapporterat om detta?
Är det kanske för att det handlar om en SD-politiker och att de i så fall får skylla sig själva ifall de blir hotade?
Jag frågar mig om ett sådant hot hade drabbat en Socialdemokratisk eller Miljöpartistisk politiker om dessa MSM varit lika tysta eller de då slagit på stora trumman?

För detta är ett bra mycket större hot mot demokratin än det hot som Löfven försöker basunera ut nu om att om M och KD tar stöd av SD så försvinner demokratin. Det kvittar vilket partis företrädare som hotas så är det ett hot mot de demokratiska styret i Sverige. Och det är ett hot mot demokratin om de stora “gammelmedierna” medvetet inte tar upp dessa händelser oavsett vilket partis företrädare som hotas. Så jag anser att det behövs större skärpning bland mainstreammedierna i detta, för som sagt var varje hot mot förtroendevalda är ett hot mot demokratin.

https://nyheteridag.se/sd-politiker-fick-brev-med-pistolkula-javligt-obehagligt/?fbclid=IwAR2LDn2Yi3uDVGPX-AJ8spGWh1a3Ac0sU7LUxKvXqUE6e5lMTRZjX3IDXvE
https://www.smalanningen.se/logga-in/sd-politiker-dodshotad-fick-brev-med-pistolkula-obehagligt

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Kommunal SD-politiker dödshotad, fick brev med pistolkula

 1. Christer

  Om Stefan berättar hur han sjå hantera muslimerna i framtiden , kanske jag lyssnar på hans svammel om Moderater och Sverigedemokrater .

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.