Tre inbrott och inbrottsförsök i Genarp på 24 minuter, polisen ser om det finns något samband mellan ärendena

| 28 mars, 2021

Bara några minuter efter midnatt natten mellan lördagen och söndagen kom det första larmet om inbrott och inbrottsförsök från Genarp utanför Lund. Därefter kommer ytterligare två larm från samma lilla ort på bara 24 minuter. Vid det första larmet såg den boende hur två personer försökte bryta sig in i hans hem. En sten kastades dessutom in genom dörren. Personen som larmade om inbrottsförsöket började då springa efter de två inbrottstjuvarna, men kom inte ifatt dem.

Bara 15 minuter senare så kommer nästa larm. En kvinna berättar då för polisen att hon vaknat av att en maskerad okänd man kom in i hennes sovrum. Kvinnan konfronterade då personen som då lämnade hennes bostad. Åtta minuter senare kommer det tredje larmet till polisen. Då ringer en tredje boende i Genarp om att två personer försökte bryta sig in i deras bostad. Inbrottstjuvarna sprang från platsen då den boende öppnade dörren. Vid detta inbrottsförsöket uppfattade den boende inbrottstjuvarna som yngre personer.

Polisen har upprättat anmälningar i de olika ärendena. Dessa anmälningar handlar om skadegörelse, stöld och försök till inbrott. Men där kan komma fler punkter på dessa anmälningar.
Polisens presstalesperson Evelina Olsson säger: ”Det är för tidigt att säga om det finns något samband mellan de olika fallen, men det är något vi får titta på under utredningen.”
Man kan dock fråga sig om hur vanligt det är att tre inbrott och inbrottsförsök sker i ett litet samhälle som Genarp utan att där är något samband mellan dem?

https://www.expressen.se/kvallsposten/flera-inbrott-i-genarp-kvinna-motte-framling-i-sovrummet/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.