BITTE ASSARMO: 1011 läkare och läkarstudenter rasiststämplar svenska folket

“Om svenska patienter alls väljer bort läkare beror det sannolikt på språkförbistring. Jag, som själv har haft en hel del kontakt med vården på grund av min kroniska astma, har träffat alltför många läkare som pratar så dålig svenska att jag knappt förstått dem. Som infödd svensk har jag inte rätt till tolk, om min läkare inte förmår göra sig förstådd på mitt språk – Sveriges officiella språk dessutom – och då finns inte många andra alternativ än att välja bort dessa läkare. Det har inte med rasism att göra, utan med omsorg om den egna hälsan. En läkare som inte kan göra sig förstådd är alltid en potentiell risk för en patient. Är det verkligen rimligt av läkare att kräva att patienter ska riskera sitt eget liv för att inte riskera att kränka en läkares ego?”

Bitte Assarmo

Läs vidare i Det Goda Samhället

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “BITTE ASSARMO: 1011 läkare och läkarstudenter rasiststämplar svenska folket

 1. Hendrik Stenbacke

  Jag skäms inte att välja bort läkare som inte behärskar språket eller hatar otrogna människor kalla det vad fan ni vill men mitt liv värderar jag högre än att låta någon sådan läkare ta hand om mig

  Svar
 2. Göran

  Jag är väldigt noga med att välja bra bilverkstad till min bil, så varför skulle jag inte vara det till mig själv? Tror alldeles säkert att märkesverkstaden till mitt bilmärke uppfattar mig som rasist, men jag ser bara till bilens bästa oavsett detta.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.