WHO och FHM: expertmyndigheter och deras experter ‘pratade i nattmössan’ – ‘pannkaka’ när politisk och ekonomisk hänsyn blandas med vetenskap!

| 31 mars, 2021

WHO tog politisk och ekonomisk hänsyn i ett tidigt skede av pandemin och tonade ner hotet från Wuhan.

Känner personligen en person som var i Peking i mitten av december 2019 och berättade att det i folkmun’ var allmänt spritt att det som höll på att hända i Wuhan var något allvarligt, dvs inget vanligt virus.

Folkhälsomyndigheten (FHM) gjorde samma sak trots att hotet redan fanns i Europa och härjade med våldsam kraft i Italien för att sedan få land efter land ‘i brygga’.

Det skulle inte drabba världen eller Sverige!

WHO och FHM –  s k expertmyndigheter och experter som ‘pratade i nattmössan’.

För världen har WHOs senfärdighet och flathet orsakad av att väga in politiska och ekonomiska hänsynstaganden lett till pandemin till slut exploderade runt om i världen bortom kontroll.

Värdefull tid gick förlorad.

För Sverige har FHMs senfärdighet och flathet att väga in politiska och ekonomiska hänsynstaganden inneburit en katastrof som saknar motstycke i modern tid och en katastrof som fortfarande pågår trots vaccineringar pågått några månader.

Resultatet  hittills motsvarar nästan 20x en normal säsongsinfluensa.

Du kanske kommer ihåg en viss ‘föredetting’ Giesecke (f d FHM-expert och rådgivare till WHO) som tvärsäkert gång på gång ‘pratade i nattmössan’ (HÄR)  under ‘den första vågen’ och dessutom fick utbetalt stora belopp från FHM (HÄR). Nyligen totalsågas han av Norges ‘Tegnell’ (HÄR). Giesecke tid i rampljuset kan beskrivas som ‘upp som en sol ner som en pannkaka’.

Generaldirektör Carlsson på FHM hade samma urusla verklighetsförankring (HÄR) som självsäkert också ‘pratade i nattmössan’ och utan ödmjukhet listar den ena felaktigheten eller ‘osanningen’ efter den andra om COVID-19. Statsepidemiolog Tegnells verklighetsförankring var också urusel (HÄR).

De s k experterna som hade RÄTT är få, men alla de som hade FEL är många – ett underbetyg i ‘kollosalformat’.

Att FHM hade fel är en sak, men inte ens WHO hade rätt.

När politiska och ekonomiska hänsynstaganden prioriteras i vetenskap blir resultatet ‘pannkaka’.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare i management –  skriver som privatperson ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’ (nordinavia.se)

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

1 En tanke på “WHO och FHM: expertmyndigheter och deras experter ‘pratade i nattmössan’ – ‘pannkaka’ när politisk och ekonomisk hänsyn blandas med vetenskap!

 1. genuset kryper

  Bort med politiska dumhuvuden. Vi behöver dom inte, vilket alla kan se. Tydligt.
  Genusvetare, politiker och så kallade myndighetspersoner passar bäst i papperskorgen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.