Sabuni i Kvartals fredagsintervju där hon gjorde utfall mot sin framtida samarbetspartner SD

| 1 april, 2021

I Kvartal fredagsintervju intervjuade de Nyamko Sabuni om varför hon till nästa år vill arbeta för en borgerlig regering med Ulf Kristersson som statsminister och som då kommer att ta stöd av SD. Som alla vet så togs inte beskedet om att Liberalerna ska jobba för en borgerlig regering odelat väl emot av många inom partiet, många ledande Liberaler inom riksdagsgruppen har sedan beslutet tagits sagt att de inte kommer att stanna kvar i partiet eller inte ställa upp för omval 2022. En av dessa var riksdagsledamoten Christer Nylander som bland sa att han tänker inte ställa upp för omval. Andra är före detta partiledaren Bengt Westerberg som enligt utsago valt att lämna partiet.

Kritiken mot Liberalernas nya riktning har varit massiv från vänsterhåll. Bland annat så har Löfven sagt att Liberalernas nya vägval riskerar att driva Sverige i en antidemokratisk riktning. Lööf har varit inne på samma väg och menar att L öppnat dörren till ett ”antiliberalt och främlingsfientligt parti”. Allt medan Vänstern och Miljöpartiet har varit rätt så tysta om L:s vägval.
Så frågan återstår om Sabuni kommer att till hösten få landsmötets medgivande att fortsätta arbetet för en borgerlig regering eller hon får se sig efter ett annat arbete redan då.

I Kvartals intervju med Sabuni så utvecklar hon lite mer om varför hon vill ha Kristersson som statsminister. Hon menar att Sverige har svårt att få bukt med många av samhällsproblemen landet står inför, som ojämlikhet i skolan, energiförsörjningen, segregation och brottslighet. Hon menar att för att klara detta så behövs det en stark regering som har en tydlig vision, menar hon. Liberalerna vill bland annat förstatliga skolan.
Hon säger: “Medborgarna upplever de här problemen i sin vardag. De upplever att etablerade partier inte gör tillräckligt. Då måste vi fråga: Hur gör vi då?”

Nyamko Sabuni är dock inte själv helhjärtat med vägvalet hon heller. I intervjun så säger hon: “Helst skulle de inte vara representerade i parlamentet.”
Men då kan jag inte låta bli att fråga om hon är för eller mot demokrati och om hon inte förstått att det är svenska folket som bestämmer vilka som ska sitta i vårt parlament?
Men hon har nog förstått att det inte är hon som bestämmer vilka som sitter där då hon säger vidare att de är här nu och då måste vi tala med dem för Sveriges bästa.

Men tror Sabuni på fullaste allvar att det kommer att räcka med att samtala med Åkesson och att de inte kommer att ställa krav på Moderaterna och Kristersson?
Nä, så mycket huvud är där hos Sabuni att hon inte tror det, men hon tror att SD kommer att vilja samarbeta med dem efter valet.
Hon säger: “Med all ödmjukhet, SD kommer att ställa krav. Jag utgår ifrån att SD, på riktigt, är intresserade av att lösa de samhällsproblem som väljarna tror att de ska lösa.”
Och det har hon nog alldeles rätt i att SD vill lösa problemen.

De problemen som de övriga sju riksdagspartierna var med om att skapa då de vägrade att lyssna på förståndet och skulle med brott mod gå tvärs emot allt som SD och tänkande personer i Sverige sa både innan och efter flyktingskrisen 2015. Och jag tror att även om Jimmie Åkesson tidigare i veckan sa att Liberalerna är ett ”meningslöst parti” som inte ”tillför någonting” så är de villiga att tala med Sabuni och Liberalerna efter valet, (om de nu kommer in d.v.s.). Men jag tror nog att den eller de som kommer att “förhandla” med SD och Åkesson i första hand kommer att vara Kristersson och Busch.

Om inte det blir så att SD blir större än Moderaterna och att det då blir Åkesson som kommer att söka stöd av M och KD för att bilda regering. Men detta är något som framtiden får utvisa, Det kommer vi att se efter den 11 september 2022. Huvudsaken är att Sverige blir kvitt den maktfullkomliga och hans entourage. För de är en fara för landets överlevnad och för sammanhållningen inom densamma.

https://www.expressen.se/nyheter/sabunis-harda-ord-om–sd-efter-helgens-beslut/
https://play.acast.com/s/390bb1de-cf1e-505b-b0fc-54f1848c1ee7/2733aaf3-dd14-49cf-9437-bdf6ed85b4a4

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Sabuni i Kvartals fredagsintervju där hon gjorde utfall mot sin framtida samarbetspartner SD

 1. ulf

  Sabuni och Liberalerna kanske inte behöver prata med något annat parti alls efter valet,de kanske inte längre finns som parti,eller kommer vidare från folkölsnivån……..🤔🍺 Som Åkesson så riktigt påpekade tas Liberalernas frågor upp i övriga partier så egentligen behövs de inte alls………Kanske Sabuni ska ha i åtanke innan hon börjar ställa krav och göra ned andra partier.De utplånar nog sig själva genom inre strider och delning.Adjö !!!

  Svar
 2. Göran

  Med de verklighetsförnekande vänsterkramande politiker vars bäst före datum för länge sedan passerat som nu lämnar kan det kanske bli något av de borgerliga resterna av detta en gång så fina parti. Men det var på Bertil Ohlins tid, långt före Westerberg, Leijonborg och (suck) major Björklund.
  Men idag , i princip, helt onödiga.

  Svar
 3. Anderssonskan

  Det var duktigt av Sabuni att få igenom sina krav i partiet , men svamlet efteråt gör att jag hoppas hennes politiska karriär tar slut här .
  Det behövs inte ytterligare en svammelmaja i riksdagen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.