Johan Westerholm: Brå´s studie av islamofobi – Förstärker extrema åsikter

| 2 april, 2021
Bild: University of Cardiff/Brå. Montage.

Brottsförebyggande rådet presenterade under onsdagen ett kunskapsunderlag om islamofobi. Underlaget som presenterades omfattas dock av så pass stora brister, där rådet även glider in i extremisters egna retorik och definitioner, att underlaget antingen måste dras tillbaka för kompletteringar eller byggas ut.

Brottsförebyggande rådet (Brå) har på uppdrag av regeringen tagit fram ett kunskapsunderlag om islamofobiska hatbrott i syfte att stärka det förebyggande arbetet inom området. Detta redovisades under onsdagen den 31 mars.  . 

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.