Johan Westerholm: NOA och Riksåklagaren driver på för ökad avlyssning – Bedriver åsiktsregistrering i utredning av brott utan protokollfört beslut

| 4 april, 2021
Polisens och Åklagarmyndighetens logo. Montage.

Såväl polis som åklagare vill se utökade möjligheter till avlyssning med hemliga tvångsmedel. Riksåklagare Petra Lundh menar att det inte finns några risker med detta men ur loggarna av avlyssningen av Karl Hedin framkommer att NOA lagrat inte bara börspåverkande information utan egentligt motiv utan även ägnat sig åt åsiktsregistrering.

Såväl polis som åklagare driver på för att få utökade möjligheter till att nyttja hemliga tvångsmedel. Detta aktualiseras med de avslöjanden som den franska polisens åtkomst till den krypterade tjänsten Encrochat innebar. Inrikesminister Mikael Damberg, S,  ser positivt på att polisen använder hemlig dataavläsning mer än väntat, vilket SR/Ekot rapporterat. Mikael Damberg (S) öppnar också för att ge Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden mer finansiering för att klara tillsynsarbetet…

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.