Polis sköt påverkad man med slaktkniv med elpistol i Borås

| 4 april, 2021

Strax innan klockan 12 på påskafton larmades polisen i Borås om att en man stod och högg ned en stor slaktkniv mot en vägg i staden. Enligt vittnet som larmade polisen om mannen så uppfattade denne att mannen var påverkad och okontaktbar. När polisen anlände till platsen så påträffade de mannen och gick ur bilen med dragna vapen. De uppmanade mannen att släppa kniven och lägga sig ner. Mannen lyssnade inte på uppmaningen så poliserna fick skjuta honom med så kallade ”tasers” eller elchockvapen.

Polisens presstalesperson Christer Fuxborg säger: ”Det blev ett bra ingripande. Hade det varit i någon annan stans i regionen så hade det slutat värre för den här personen.”
När polisen ”tasat” mannen föll han ner på marken och polisen kunde avväpna och boja honom. Därefter togs mannen med till polisstationen för utredning. Under gårdagen rubricerades ärendet som brott mot knivlagen, men kan utökas beroende på om de gripande poliserna kände sig hotade eller om utredningen visar att mannen gjorde något utfall mot dem.

För då kan det tillkomma hot mot tjänsteman också. Det framgår inte om mannen också kommer att utredas för att han var påverkad av något ämne, vilket det i normala fall också brukar ingå i denna typen av ärenden. Detta kan dock bra vara ett förbigående vid rapporteringen till tidningen.

https://www.expressen.se/gt/polis-skot-med-elpistol-mot-man-med-slaktkniv/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.