Polisinsats i Gustavsberg, grovt brott utreds

| 4 april, 2021

Klockan 8 på påskdagsmorgonen larmades polisen ut till Gustavsberg på Värmdö. Enligt uppgift gäller det en utredning om ett grovt brott, men polisen är mycket förtegen om insatsen och polisens presstalesperson Ola Österling meddelar endast att brottsrubriceringen omfattas i nuläget av sekretess. Polisinsatsen är stor och ett flertal patruller är på platsen och ett terrängavsnitt vid Mörtnäs är avspärrat. En närboende berättar att polisen arbetar i skogen mellan Värmdö köpcentrum och ett bostadsområde. Vid 10-tiden meddelade polisen även att det från den tidpunkten råder flygförbud över området.

Området som omfattas är en kilometer från centrum av avspärrningen, detta är ett dokumenterat myndighetsbeslut. Polisen kallade också in en polishelikopter under morgonen för att bevaka detta luftutrymme. Enligt polisen så de ett flertal kompetenser på plats, däribland tekniker och hundförare. Fortfarande vid lunchtid var polisen förtegna med var utredningen bestod av. Det enda de yppar är att det handlar om ett grovt brott. Vid 14.30-tiden bekräftar polisen att det rör sig om en död man som hittats i skogsområdet som spärrats av. Brottsrubriceringen är i nuläget mord.

https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/polisinsats-kommendering-varmdo-gustavsberg-193861
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/stor-polisinsats-i-gustavsberg
https://www.expressen.se/nyheter/polisinsats-pa-varmdo-terrangomrade-avsparrat/?fbclid=IwAR0-cmyttuETzm3trSAYmlmZQ7hAvBIEfC3gzdywrdVk3v-PnfeqNNYl2h0

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.