Jack Nilsson: Domen kommer att bli hård

| 5 april, 2021

Det har hänt en del sedan jag skrev om IS-mördarna som återvände till Sverige och fördes tillbaka till Borås. Säpos förra chefsanalytiker Malena Rembe tyckte ju som sagt att alla skulle få återvända – män, kvinnor och barn – oavsett vad de gjort. Hon menade på att om Sverige vill stå upp för offren och stötta återuppbyggnad och hållbar global säkerhet så bör > vi < aktivt arbeta för att få hem svenska jihadister med familjer till Sverige.

Varför en så liten klick envist vill ha hit terrorister som fortsätter sin verksamhet på svensk mark och utsätter oss alla för fara kan jag inte begripa men att hänvisa till att de är “svenskar” eller att de inte kan utvisas för att de har svenskt medborgskap medan terrorn fortsätter håller inte längre.

Det var alldeles nyligen det kommunala bostadsbolaget MKB i Malmö gick till domstol för att bli av med en hyresgäst som förvarat svartkrut och en hemmagjord bomb i sin lägenhet. Utöver det var lägenheten fylld av IS-propaganda och det var tydligt att mannen var en fara för sina grannar. I samma stund jag reflekterar över detta så ser jag en snyftartikel från Expressen som skriver hur hemskt en IS-sympatisör har det i ett läger i Syrien. Ett läger som beskrivs som inhumant och hur hemskt det är att hon numera är statslös efter att Storbritannien kastat ut henne med huvudet före. 

Mördare ska inte kunna hålla sig kvar på grund av kass byråkrati. 

Jag glömmer aldrig min tid på högstadiet och vad min utländska kollega som tidigare flykting berättade för mig i en av våra mer seriösa stunder. Han berättade om den gången han i Sverige stötte på samma general som stod och avrättade folk i hans hemland. Han hade gått förbi honom på stan och trodde inte sina ögon men det var vändpunkten för honom och han förstod ganska snabbt att detta är ett mycket sjukt land han kommit till. 

Han likt jag står upp för folket och för de flyktingar som flytt Islamiska Staten. För de människor som fått se sina vänner och familjer bli slaktade för att i sin tur stöta på samma monster på en slumpmässig gata i det land de flydde till. 

Det kommer att skrivas historia om de land som med öppen famn välkomnade den värsta terrorsekten i modern tid och kallade alla som stod upp för vansinnet för rasister. Det spelar ingen roll om det tar 10, 20 eller 50 år. Domen kommer att bli hård för var och en som varit med och eldat på detta.

Jack Nilsson på Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.