Emanuel Karlsten i Expressen: Sverige var sist med åtgärder – för att FHM inte tror att det hjälper

“Ett år in på pandemin finns fortfarande många frågor utan svar. Har Sverige bytt strategi? Varför var vi så oförberedda – och varför dröjde vi så länge med åtgärder?

■■ I en serie artiklar gör Emanuel Karlsten en ettårskontroll av Sveriges hantering av pandemin. Genom intervjuer och granskning av utbegärda mejl går vi till botten med vad som hänt under kritiska perioder.

■■ Det här är del 1: De sena åtgärderna.SPRIDNINGEN AV CORONAVIRUSET

Norge stängde ner 12 mars. Danmark en dag tidigare och Finland meddelade nedstängning den 16 mars. Men Sverige? Vi införde knappt några åtgärder alls. Först den 1 april 2020 gav Folkhälsomyndigheten råd om att hålla avstånd.

För Sverige tror inte att det hjälper.

Läs i Expressen

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Emanuel Karlsten i Expressen: Sverige var sist med åtgärder – för att FHM inte tror att det hjälper

 1. Göran

  Lite OT: AstraZ vaccinet skall bara ges till personer över 65. Que? Jo, för då tjänar staten dubbelt…antingen blir de äldre inte sjuka i Covid och belägger dyra IVA platser…eller så dör de knall och fall av biverkningar av vaccinet och drar inga kostnader alls framöver. Annan dyr sjukvård t.ex., för att inte tala om pensioner.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.