Johan Westerholm: Så blev Brå-rapporten Muslimska brödraskapets största framgång

| 6 april, 2021
Stockholms moské, Muslimska brödraskapet Montage

Frankrike inleder nu lagstiftningsprocessen för att försvara republikens värderingar genom att skärpa förbuden mot religiösa uttryck i det offentliga rummet. Detta kontrasterar mot hur den svenska regeringen, genom Brottförebyggande rådet, hanterar religiöst förtryck.

Den franska senaten bereder och debatterar för närvarande det nya lagpaket från regeringen vars syfte är att förstärka ”respekten för republikens principer”. Regeringen vill skärpa gamla regler om religionsneutralitet i offentlig verksamhet, och få mer insyn i religiösa organisationer och, inte minst, hur de finansieras…

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.