Jack Nilsson: Fyra år sedan terrorattacken på Drottninggatan

| 7 april, 2021

Idag är det exakt fyra år sedan terrorattacken på Drottninggatan som kostade fem oskyldiga människor livet. En av de drabbade är Stefan som förlorade sin 11-åriga dotter Ebba. 

Rakhmat Akilov som enligt han själv agerade på order av Islamiska staten dömdes till livstidsfängelse och utvisning för terroristbrott, fem mord, allmänfarlig ödeläggelse, 119 fall av försök till mord samt för framkallande av fara för annan i 24 fall. Han ska även betala skadestånd till över 100 personer på närmare 14 miljoner kronor.

Två dagar efter vansinnesdådet samlades tiotusentals människor för att hedra offren och sprida kärlek på Sergels torg. En tyst minut hölls på många platser i landet och även Eiffeltornet släcktes ned för att visa sitt stöd.

Ebbas grav har sedan dess skändats vid flera tillfällen och en 59-årig polsk medborgare dömdes 2019 till två månaders fängelse. Jag kan inte föreställa mig vad Stefan gått men också går igenom just nu men mina tankar är såklart med honom.. 

Jack Nilsson på Facebook

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.