Man mördad vid “bråk” vid studentbostäder. Studentbostäder som samtidigt sattes i brand i Halmstad

| 7 april, 2021

Vid 21.20-tiden på tisdagskvällen larmades polisen till studentområdet i Halmstad. Polisen larmades dit då det utbrutet ett ”bråk” på platsen. Men när den första patrullen anlände till platsen så var det mycket mer än ett ”bråk”. Då brann det i byggnader tillhörande stugkomplexet Stugcentralen och som hyrs ut som studentbostäder. Enligt vittnesuppgifter ska någon kommit dit på tisdagskvällen med bil och slängt något föremål mot byggnaden och därefter stått utanför och skrikit. Sekunder därefter ska en explosion ha hörts och det började brinna kraftigt.

Enligt räddningsledaren på räddningstjänsten som var tidigt på plats så hade brandförloppet ett onaturligt snabbt skede. Men denne ville då inte spekulera vidare i detta. Polisen hittade en allvarligt skadad man på marken utanför den brinnande byggnaden som brinner. Denne man fördes med ambulans till sjukhus. Enligt polisen ska mannen ha fått stickskador av ett vasst föremål. Möjligen en kniv eller dylikt. Efter att mannen ankom till sjukhus ska han ha avlidit.

Under kvällen ringdes även polisens tekniker och Nationella bombskyddet in och polisen har spärrat av ett stort område runt brandplatsen. Detta för att det inledningsvis hördes höga smällar från brandplatsen. Vid 23.30-tiden var Nationella bombskyddet på väg till platsen. Vid tvåtiden under natten mot onsdagen meddelar räddningstjänsten att de fått något bättre kontroll över branden men att den inte är helt under kontroll.
Räddningstjänstens kommunikatör säger: ”Halva byggnaden är totalförstörd, men det finns visst hopp om att kunna rädda den andra halvan.”

Släckningsarbetet beräknas att pågå långt in på onsdagen. Även andra lägenheter i området fick under kvällen och natten evakueras. En av de boende som blev evakuerade berättar att hon är chockad över branden och hoppas att deras hus kommer att klara sig undan branden. Polisen startade under tisdagskvällen en utredning om mord alternativt dråp i fallet med den döde mannen. De startade också en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse efter branden. Enligt uppgift ska en 30-årig man vara gripen misstänkt för att vara inblandad i ärendena.

Polisen hade under kvällen och natten uppgifter om att en person skulle saknas och att denna person skulle ha befunnit sig i den delen av byggnaden som är totalförstörd. Räddningstjänsten jobbar mot att någon befunnit sig där inne. Men enligt räddningsledaren har det varit väldigt svårjobbat eftersom taket rasat in och att det varit väldigt varmt. Under natten har även polisens helikopter varit på plats för att få en helhetsbild av det hela.

Uppdatering om branden och mordet i Halmstad: Under onsdagen har ytterligare två personer gripits för inblandning i ärendet. Det har också under onsdagen framkommit att 30-åringen som greps under morgonen är känd sedan tidigare av polisen. Under onsdagskvällen meddelade polisen att de funnit kvarlevorna efter ytterligare ett offer för gårdagskvällens brand. Enligt uppgift ska kvarlevorna ha hittats i den totalförstörda delen av byggnaden som brann.

https://www.expressen.se/kvallsposten/stor-brand-i-flerfamiljshus-i-halmstad-/
https://svt.se/nyheter/lokalt/halland/brand-i-flerfamiljshus-i-halmstad

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.