Experter: MP vill att du ska betala fyra olika skatter för en elpryl

| 8 april, 2021

“Fyra skatter på en enda elektronikvara. Det blir resultatet om MP inför en ny ”Robin Hood-skatt”. Det menar skatteexperter som fPlus har talat med. ”Att lägga på ytterligare skatter som gör produkter dyrare är knappast vägen framåt. Den här typen av produkter förbrukar allt mindre el vilket visar att utvecklingen går åt rätt håll”, säger skatteexperten Robert Lönn till fPlus.

Kritiken låter inte vänta på sig när Miljöpartiet nu vill införa en ”Robin Hood-skatt”, högre skatt på elslukande produkter och lägre skatt på de som är energieffektiva. Enligt de som fPlus har pratat med är skatt på skatt inte är rätt väg att gå för att skynda på klimatomställningen.”

Läs i fplus

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Experter: MP vill att du ska betala fyra olika skatter för en elpryl

 1. Göran

  SkattetRYCKET. Ungefär det som vanliga väskRYCKARE sysslar med. Fast helt lagligt förstås. Ingen skugga över MP.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.