Jonna Sima Vem har sålt sig till djävulen flest gånger, S eller M?

| 8 april, 2021

I sin ledare i Aftonbladet skrev Jonna Sima igår om Jimmie Åkessons intervju i Göteborgs-Posten. I den intervjun som Åkesson sade att han förväntar sig inflytande i proportion till SD:s storlek efter valet och att han inte tänker vara någon dörrmatta åt en ny “Reinfeldtsregering” ledd av Kristersson. Jag håller inte med Sima i så mycket men en sak som jag håller med henne i är att om Nyamko Sabuni tror att de kan hålla SD utanför budgetförhandlingarna de tror säkert på tomtar och troll också. Men att tro som Sima att det kommer att kosta så mycket att KD och L skulle försvinna båda två från riksdagen det är nog endast en önskedröm från “rödgardisten” Simas sida.

Likaså tycker Sima att det är förskräckligt att Åkesson säger att han vill sitta med i regeringen och då som justitieminister om inte valresultatet visar sig att SD blir störst för då kan han tänka sig bli statsminister. Att sedan Åkesson tillägger i intervjun med GP att det sedan kanske inte det är genomförbart efter nästa val, och då får man lägga alternativ så hjälper det inte. För Sima ser redan rött skriver, ger man djävulen ett finger tar han hela handen. Hon vill dock förtydliga det hela för “Sverigedemokraterna” med att detta är ett gammalt ordspråk.

Sima fortsätter sen i sin ledare med att fråga om risken inte är uppenbar att det blir Ulf Kristersson, Ebba Busch och Nyamko Sabuni som får dansa efter Jimmie Åkessons pipa och inte tvärtom” Men Jonna Sima, det är väl ändå väljarna som bestämmer efter vilkens pipa vilka ska dansa? Eller du menar kanske att de svenska väljarna inte ska ha något att säga till om utan det är politikerna och medierna som ska bestämma vilka som ska dansa efter vilkens pipa? Ja då vill jag säga att du är lika naiv som dem som tror att L kan hålla SD utanför budgetförhandlingarna.

Ja och det där med det gamla ordspråket måste ju Socialdemokraterna vara bekanta med då de blivit av med både höger och vänster hand i sin stävan att få behålla regeringsmakten. Om man inte till och med kan säga att de sålt sin själ till djävulen. För
när de först gav vänster lillfinger till MP så tog de inte bara vänster hand, de tog hela vänsterarmen också. Och när de sen sökte stöd med C och L och gav dem höger lillfinger så tog de hela högerhanden. Och sin själ den sålde de för många år sen till Muslimska brödraskapet när de lovade maktpositioner till dem.

Så frågan Jonna Sima är om inte S redan har förlorat både kropp och själ för sitt behov att sitta på makten? Så S-sympatisörer ska nog allt tala tyst om att ge djävulen något, för ett sådant tal passar inte dem som redan sålt sig till den onde. Och att du Sima säger att M redan sålt sig när de gått SD till mötes och sagt att de vill se en halvering av antalet kvotflyktingar så vill jag fråga dig om inte S sålde sig till MP när de tvingade S att tillmötesgå dem i att hålla gränserna öppna 2015 för att inte frambringa en regeringskris? Så vilken har sålt sig flest gånger, är det Socialdemokraterna eller Moderaterna?

Och när du till sist i din ledare försöker skrämma väljarkåren med att en röst på Ulf Kristersson eller Nyamko Sabuni kan mycket väl innebära att Jimmie Åkesson blir justitieminister, eller statsminister visar bara att du som “rödgardist” helst inte vill ha några fria val utan att du vill att Sverige blir en enpartistat där S ständigt skulle sitta vid makten. Jag frågar mig hur stor del av det svenska folket som håller med dig i detta? Men som sagt var en “rödgardist” är och kommer alltid att förbli en “rödgardist” Jonna Sima.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/390Amq/ta-akesson-pa-allvar-nar-han-vill-leda-regeringen?fbclid=IwAR2jMaATgc1stJkwEPICM5NLpfEvUd_2wjTwzWrHSslxQkuYbWGx7nHriVk

1 En tanke på “Jonna Sima Vem har sålt sig till djävulen flest gånger, S eller M?

 1. Anderssonskan

  Den så hyllade Svenska Demokratin är inget journalisterna på Lillpravda förstår .
  All makt utgår från folket är ett okänt uttryck för dem .
  Det vi ser är ett otäckt rövslickeri uppåt .
  Osjälvständiga pamflettskrivare som trängs vid syltburkarna

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.