Mattias Lindberg skriver för Bulletin:

| 8 april, 2021

Jag skriver i nylanserade Bulletin om hur statsministerns smutskastning av samtal hos oppositionen är ett mycket mindre hot mot våra fri och rättigheter än antisemitism, hedersförtryck och gängkriminalitet:

“Statsministern avfärdar jämförelsen med hur S tidigare sökte stöd hos VPK med att han ”aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin”. Detta trots att Vänsterpartiets tidigare partiledare Lars Ohly uppgav sig själv vara kommunist och  när Berlinmuren föll. Statsministern har därefter försökt  något från uttalandet om VPK, men fortsätter försvara partiet med att ”demokrati är ett vidare begrepp än att gå och rösta”. 

Det är närmast verklighetsfrämmande hur statsministern utmålar oppositionens samtal med SD som det stora hotet mot demokrati och liberalism när man betänker vilka allvarliga hot som verkligen finns mot individuella fri- och rättigheter i Sverige. Som antisemitism, islamistisk radikalisering, hedersförtryck, kriminella gäng och klaner.”

Mattias Lindberg

Läs i Bulletin

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Mattias Lindberg skriver för Bulletin:

 1. Anders

  Jag är tveksam till statsministerns kunskaper om den Svenska Demokratin och vad som hotar den .
  Hans vurm för vissa religiösa strömningar tyder på motsatsen. Och ingen journalist eller oppositionspolitiker törs fråga om orsaken .
  Vad beror det på ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.