Nya migrationslagar presenteras – men personer som befinner sig här illegalt omfattas inte av nya bestämmelsen

Tidsbegränsade uppehållstillstånd och Grundläggande krav på kunskaper i svenska och samhällskunskap för permanent uppehållstillstånd – men personer som befinner sig i Sverige illegalt omfattas inte.

“Regeringen presenterar just nu sitt förslag till nya migrationslagar, som ska ersätta den nuvarande, tillfälliga lagstiftningen. Man meddelar bland annat en övergång till tidsbegränsade uppehållstillstånd som huvudregel. 

Kraven för att få permanent uppehållstillstånd ska bland annat vara grundläggande kunskaper i svenska och samhällskunskap.

– Det tycker vi är ett rimligt krav att ställa, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) och fortsätter: 

– Men det kommer inte att kunna implementeras förrän vi byggt upp ett system för provtagning. Och det ska sökas med prövningen för medborgarskap.

Märta Stenevi, jämställdhets- och bostadsminister (MP) säger att man också är överens om en humanitär grund. Det ska ge möjlighet till förlängt tillfälligt uppehållstillstånd. Bland annat gäller det barn med särskilt ömmande omständigheter och vuxna med särskilt ömmande omständigheter och särskild anknytning.

– Det här är en undantagsbestämmelse och personer som befinner sig här illegalt omfattas inte av bestämmelsen, säger hon.”

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

6 tankar på “Nya migrationslagar presenteras – men personer som befinner sig här illegalt omfattas inte av nya bestämmelsen

 1. Göran

  FILIBUSTER!!! Det är det denna regering ägnar sig åt på migrationsområdet, vilket blir alltmer tydligt.

  Fritt översatt; att låtsas att man gör något men själva idén är att inget skall förändras och inget skall hända.

  Svar
 2. zorak

  Nu kan snart Bert Karlsson öppna upp sina anläggningar igen och det gäller även hotell och campingplatser. Det kommer bli full rulle. Du och jag betalar i både pengar och otrygghet. LEVE S+MP!!! Sverige skall slaktas.

  Svar
 3. Anderssonskan

  Gode Gud giv mig styrka och öka hastigheten på världsklockan så att vi kommer till sept -22 fortare än kvickt .
  Så vi kan rösta .
  Så vi blir av med de skadliga politiker som idag leder och saboterar Sverige.

  Svar
 4. Sala Mista

  Nu visar Liberalerna vad det går för och vad jag förstår är det sista spiken i kistan. Sverige behöver inte mer invandring och flertalet svenskar är negativa till fler sk flyktingar. Vi har nog med problem med de som redan är här och klarar inte fler. Liberalerna verkar inte förstå vad vanligt folk vill och detsamma gäller Centern. S+MP lever på invandrarrösterna så de är nog glada. Men vad säger Dadgostar? V kan knappast vilja se Sverige bli ett U-land. Eller ….?

  Svar
 5. ulf

  Med hjälp av svenskarnas skattepengar gör sig gri(S)skits kastarna sig självförsörjande på röster från importerad röstboskap.” Får vi din röst,du får betalt för den via våra bidrag ”.
  Vanliga svenskar har inget som helst värde för Löfven och hans anhang annat än finansiärer av ständigt ökad invandring som skall säkra makten under all framtid.Att byta folket i Sverige går enligt en sjuk socialistisk plan.
  C,V,L och tokdårarna i Mp understödjer givetvis.Sverige blir ett U land men importen fortgår……..bara makten är viktig för dessa rena obildade pajaser till politiker.Alla statliga verk,institutioner ,myndigheter och Svt/ Sr sjunger glatt med i kören ” vi kör sverige ned i botten och till U lands nivå ”

  Svar
 6. Göran

  Bra i detta: Här hade Sabuni skramlat och hotat med att inte stödja förslaget. Och vad hände? L & Sabuni tolkade förslaget som acceptabelt. Skall vi gissa L halverar sitt väljarstöd till nästa opinionsmätning? Under 1,5%?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.