Aday Bethkinne (KD): Begär att Turkiet friger munken, Löfven!

| 9 april, 2021

Det är min plikt som kristen att hjälpa alla behövande som knackar på klostrets dörr, utan att fråga vilka de är, säger den syrisk-ortodoxa munken Aho Bilecen. 

Munken har dömts till två år och en månads fängelse i Turkiet för terrorismrelaterad brottslighet. Hans enda synd var att han gav mat till hungriga personer som bad om det. Det var liknande händelser och anklagelser som tvingade majoriteten av de kristna att fly Turkiet för decennier sedan. Idag finns nästan inga kvar.

Är det inte på tiden att Sveriges statsminister Stefan Löfven och utrikesminister Ann Linde engagerar sig i frågan och ställer sig på de svagas sida? Begär av Turkiet att de friger munken och värnar det fåtal kristna som bor kvar i landet. 

Frihet till Fader Aho Bilecen!

Läs min debattartikel i Dagen

https://bit.ly/2Q76Nf2

Aday Bethkinne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.