Hans Sandin: Alltså hur många lögner måste vi tåla av den här Ardalan Shekarabi? Detta är mer än bedrövligt!

Han intervjuas på bästa sändningstid i SVT och står och blåljuger utan att ifrågasättas. Reportrar på SVT som är så dåligt pålästa och kan betraktas som en ren skandal av den värsta sorten.

Dom 600 hundra kronorna skulle vara en ersättning för indexeringen av prisökningarna när sanningen är den att indexeringen inte har följt med sen införandet av det nya pensionssystemet. Av dom 600 kronorna blev det på sin höjd 35 kronor kvar efter skatt.

Följsamhetsindex

Det kallades så för att pensionerna skulle följa löneutvecklingen i stället för, som tidigare, prisutvecklingen vilken ATP följde. Men istället för att knyta pensionerna till den verkliga löneutvecklingen knöt man detta ”index” direkt till inbetalningarna till systemet. Sedan byggde man in strypningar av inbetalningarna till systemet. Följsamhetsindex gjorde pensionerna allt annat än följsamma.

Den automatiska regleringen (bromsen)

Bromsen tillkom efter riksdagsbeslutet om ”världens bästa pensionssystem”, vilket fattades 1994. Man insåg nämligen redan 2001, vid systemets införande, att det var underfinansierat. Istället för att titta över finansieringen, kanske intjänandetaket, valde man att lägga in en broms i systemet. Denna broms sänker inte bara pensionerna de år den ”slår till”, den sänker också den framtida utvecklingen.

Hans Sandin

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Hans Sandin: Alltså hur många lögner måste vi tåla av den här Ardalan Shekarabi? Detta är mer än bedrövligt!

 1. Anderssonskan

  Essvete (SVT) är den statliga vänstervridna propagandamaskinen . Nu har det beordrats fram en undersökning som skall visa att de nästan 400.000 fattig pensionärerna inte finns . Det är bara gnäll . För det har dom sagt i rapport . Nu ska sossarna snart utrota arbetslösheten genom att döpa om arbetslösa och bidragstagare till survivel employes och lägga in lite olika lönegrader så alla dumma Svenskar tror att jobben är på riktigt .
  Se hur det gick på våra fängelser . Fångarna blev Klienter och kåkarna byggdes om så de mer liknar ett Spa.
  Och vips , efterfrågan ökade dramatiskt . Så nu byggs det nya fängelser både i söder och norr .
  Och vår filibusterminister M Johansson njuter och klappar sig för bröstet. Se hur framgångsrik vår politik är .
  Och 30% procent av Svenskarna nickar och njuter och längtar till den 20 när nästa bidragslapp dimper ner i lådan .
  Och några stycken av oss får gå hem å lägga oss så vi kommer upp till jobbet i morgon .
  Skatten måste in .

  Svar
 2. Göran

  Lite lustigt att Alecta också blandat sig i leken med temat “pensionärer har det gott ställt”. Alecta är tillsammans med den allmänna pensionen ett system där pensionstagaren tar all risk med efterlevandeskyddet i storleksordning “kaksmulor”. Blir det överskott utöver inflation i Alectas placeringar går de pengarna tillbaka till det inbetalande företaget och kommer inte alls pensionstagaren tillgodo. Så har t.ex. min Alecta ökat med ca 1% per år i 5 år blir totalt ca 5,5%. Alltmedan börsen stigit med ca 60% under samma period inräknat alla de bolag som varje professionell placerare väljer bort pga underliggande fakta. Ger en årlig snittavkastning på ca 10%.
  Så, slutsatsen är säkert riktig, men varken dom eller staten eller SVT skall slå sig för bröstet pga detta. Det är helt enkelt inte deras förtjänst, eller så kan man säga att det är precis det det är, om vitsigheten tillåts.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.