Fullt utvecklad brand i företagshotell i Västerås, polisen misstänker den vara anlagd

| 11 april, 2021

Även i Västerås brann det i en industrilokal under natten mot söndagen. Larmet om branden kom till räddningstjänsten klockan tre på natten och att det var en brand i ett byggnadskomplex bestående av sex hopbyggda block på Erikslund i Västerås. När räddningstjänsten anlände till platsen var det en fullt utvecklad brand och en av delarna hade brunnit ut helt och hållet. Räddningstjänsten fick inrikta sig på att få stopp på branden så den inte skulle sprida sig till de andra delarna av företagshotellet.

Enligt uppgift ska företagshotellet vara relativt nybyggt och innehålla ett flertal företag. Räddningstjänsten har under natten haft sju enheter som försökt släcka och begränsa branden. Vid sextiden på söndagsmorgonen meddelare räddningstjänsten att de fått kontroll på branden, men säger att de får stanna kvar minst ett par timmar till för att bevaka. Enligt tidningen VLT så misstänker polisen att branden kan vara anlagd och de kommer att genomföra en teknisk undersökning av platsen så fort brandresterna svalnat av.

https://svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/storbrand-i-vasteras-2
https://www.vlt.se/logga-in/fullt-utvecklad-brand-i-foretagshotell-misstanks-vara-anlagd

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.