Lena Malmberg (MED): OM LÅSNINGEN I IMMGRATIONSFRÅGAN OCH “PULL FAKTORER”

| 11 april, 2021

Hur är det ens möjligt att 10 år efter Migrationsöverenskommelsen, mellan regeringen Reinfeldt och Miljöpartiet, har de rödgröna partierna inte dragit samma (eller åtminstone liknande) slutsatser som i alla fall majoriteten av de gamla allianspartierna gjort? Nämligen att dagens immigrationspolitik är ohållbar. 

Vad är det MP inte ser?

Har de helt missat de svåra segregationsproblem som råder på alla plan i samhället?

Ser de inte de växande problemen i utanförskapsområdena?

Missar de hur barn numera används som integrationskuddar i skolor med hjälp av bussning?

Har de inte uppfattat att många av de kommuner som skulle tjäna på invandringen “lite länge fram” nu, mer än 10 år senare, går på knäna p.g.a. att den förtjänsten räckte bara i de få år som staten stod för notan?

Hör de inte rapporterna om den växande arbetslösheten?

Förstår de inte att kunskaper i svenska är ett måste för en lyckad integration?

Av vilken anledning anser MP att det är OK att svenska skattebetalare ska betala för dem som kommer hit och inte har för avsikt att kunna försörja sig själva eller bli försörjda av sin anhöriga?

När man hör på MP i en debatt, som den i kvällens Agenda, framstår låsningen i immigrationsfrågan som alltmer oöverstiglig och inget Alexanderhugg i världen kommer att kunna rå på den knuten. 

Stenevis retorik gick hela tiden ut på att ta upp exempel på enskilda ömmande fall och hon ville inte ens diskutera de där ‘volymerna’. Hon hävdade att “…man flyr inte på grund av lagstiftning…” när det i själva verket är just den tillåtande lagstiftningen i samspel med övergenerösa villkor som utgör de “pull faktorer” som attraherar så många (helt förståeligt). Problemet är alltså vår förda politik, inte människorna som söker sig hit. 

En känsla av hopplöshet infinner sig… samtidigt som det blir väldigt tydligt hur destruktivt ett litet parti med extrem politik kan bli om de får hållas. MP fick lite drygt 4% av valmanskårens röster och sitter på 22% av nationens ministerposter. Sverige har oddsen emot sig.

Lena Malmberg, Demokratipolitisk talesperson för Medborgerlig Samling

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Lena Malmberg (MED): OM LÅSNINGEN I IMMGRATIONSFRÅGAN OCH “PULL FAKTORER”

 1. Lennart H

  Såg debatten och inte en sekund diskuterades invandringens ekonomiska påverkan på statsfinanserna och att dess kostnader undantränger finansiering av andra viktiga områden som sjukvård, skola, omsorg och rättsväsendet etc.

  MP är som alltid totalt ekonomiskt oansvarigt och inbillar sig att Sverige är ett ymnighetshorn från vilket man kan ösa ut obegränsat med skattepengar!

  SVT är medskyldiga när man i sina nyhetsprogram mycket sällan granskar stadsfinanserna och hur skattebetalarnas pengar bör användas på bästa ekonomiska sätt och vilka prioriteringar som behöver göras. SVT har en folkbildande ansvar även för statens finanser som man sviker, vilket gör att MPs oansvariga politik inte granskas och förleder okunniga att rösta på MP.

  Svar
 2. Anderssonskan

  Låt oss förpassa Centerpartiet , Miljöpartisterna och Socialdemokraterna till politikens skräphög , tills vi andra städat upp i det välskötta Sverige .
  Då , när det är uppröjt kommer de säkert sticka fram sina fula trynen och säga .
  Så här har vi sagt hela tiden .
  Vindflöjelns tid är nu

  Svar
 3. Göran

  MP hade säkert satt upp som villkor för att delta i Agenda igår att det inte fick diskuteras ekonomiska konsekvenser.
  En känd MP politiker fick frågan för något år sedan i P1 i en intervju om asylsökandenas stora numerär: “Hur ser du på de stora kostnader som är förknippade med asylinvandringen?”
  MP politikern: “Jag förstår inte vad du menar. Jag kan inte relatera till den frågan i detta sammanhang.”

  Det är för mig MP logik.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.